Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Ένοχοι και οι τέσσερις κατηγορούμενοι για το θάνατο του Κώστα Κατσούλη

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ένοχοι και οι τέσσερις κατηγορούμενοι για το θάνατο του Κώστα Κατσούλη

Την ενοχή όλων των κατηγορουμένων, χωρίς ελαφρυντικά, για τον άγριο ξυλοδαρμό που δέχθηκε ο φίλαθλος του Εθνικού Πειραιώς, Κώστας Κατσούλης, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του, το 2014, αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης.

Ένορκοι και τακτικοί δικαστές καταδίκασαν ομόφωνα σε ποινές κάθειρξης τους τρεις άνδρες που για την πράξη της σκοπούμενης θανατηφόρας σωματικής βλάβης. Συγκεκριμένα, στους δύο κατηγορούμενους που είχαν καταδικασθεί και πρωτόδικα, επιβλήθηκε ποινή 13 ετών για τον καθένα, ενώ στον τρίτο, ο οποίος είχε αθωωθεί στον πρώτο βαθμό, ποινή κάθειρξης 12 χρόνων.

Όσο για τον τέταρτο κατηγορούμενο, το δικαστήριο επέβαλε την ίδια ποινή με το πρωτοβάθμιο καταδικάζοντάς τον σε ποινή φυλάκισης 4 ετών για επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος άλλου φιλάθλου του Εθνικού, και για συμπλοκή.

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στους κατηγορούμενους, ενώ νωρίτερα ο εισαγγελέας της πέτρας είχε εισηγηθεί την απαλλαγή δύο εμπλεκόμενων από τις κατηγορίες. Υπενθυμίζεται ότι ο Κ. Κατσούλης είχε τραυματιστεί βαρύτατα το Σεπτέμβριο του 2014 σε επεισόδια στο γήπεδο του Ηροδότου στη Νέα Αλικαρνασσό. Ο άτυχος φίλαθλος είχε τραυματιστεί σοβαρά κατά τη διάρκεια των επεισοδίων και κατέρρευσε εντός του γηπέδου και νοσηλεύθηκε στο Ηράκλειο και στην Αθήνα προτού καταλήξει.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ