Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Ένοχος όπως και πρωτοδίκως ο πατέρας της Άννυ για την άγρια  δολοφονία και τον τεμαχισμό του 4χρονου κοριτσιού – Αθώα η μητέρα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ένοχος όπως και πρωτοδίκως ο πατέρας της Άννυ για την άγρια  δολοφονία και τον τεμαχισμό του 4χρονου κοριτσιού – Αθώα η μητέρα

Αμετακίνητος μέχρι και την τελευταία στιγμή στη γραμμή που είχε χαράξει, ο πατέρας της μικρής Άννυ άκουσε την ετυμηγορία των δικαστών.

Ισόβια και ποινή φυλάκισης 2 ετών, ήταν η τελεσίδικη απόφαση της Δικαιοσύνης για ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα στα δικαστικά χρονικά της χώρας μας. Θύμα, ένα τετράχρονο αγγελούδι, η Άννυ, η οποία πριν προλάβει καν να ζήσει, δολοφονήθηκε με τον πιο άγριο τρόπο από το χέρι του πατέρα της, Στανισλάβ Μπακατσίεφ (ή Σάββα), μέσα στο διαμέρισμα όπου έμεναν, στη Μιχαήλ Βόδα, το Πάσχα του 2015. Η στυγερή δολοφονία του άτυχου παιδιού είχε παγώσει την κοινή γνώμη με τον πατέρα της 4χρονης Άννυ να ομολογεί σε πρώτο και σε δεύτερο βαθμό ότι κατακρεούργησε το παιδί του, όχι όμως ότι το δολοφόνησε και πως είχε πετάξει το πτώμα του στα σκουπίδια για να εξαφανίσει κάθε ίχνος του.

«Πείτε μου το κίνητρο»

Ένα έγκλημα που ξεπερνούσε και την πιο νοσηρή φαντασία. Και για ακριβώς αυτόν τον λόγο, ακόμη και τώρα, προκλητικά ο πατέρας της μικρής Άννυ, αναζητούσε από τους δικαστές να του πουν εκείνοι… το κίνητρο.

“Να ρωτήσω από πού προκύπτει ότι σκότωσα το παιδί μου. Ποιο ήταν το κίνητρο. Για να σκοτώσεις έναν άνθρωπο πρέπει να έχεις κίνητρο”, είπε στους δικαστές. “Στο σκεπτικό της απόφασης θα αναφέρονται όλα” του απάντησε ο εισαγγελέας.

Η απόφαση των δικαστών ήταν ομόφωνη καθώς ούτε ένα από τα μέλη του δικαστηρίου δεν είχε την παραμικρή αμφιβολία για τον δράστη του αποτρόπαιου εγκλήματος.

«Έσπασαν» τα ισόβια για τον φίλο του πατέρα γιατί βοήθησε την έρευνα

Αντίθετα, κατά πλειοψηφία, οι δικαστές έκριναν ένοχο για απλή συνέργεια στη δολοφονία και περιύβριση νεκρού, τον φίλο του πατέρα της μικρής, τον Νικολάι Άχμεντοφ, τον οποίο καταδίκασαν σε κάθειρξη 9 ετών, “σπάζοντας” τα ισόβια που του είχαν επιβληθεί πρωτοδίκως. Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα του κατηγορούμενου που ζήτησε να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της έμπρακτης μεταμέλειας αφού σύμφωνα με τον συνήγορο του με τη μαρτυρία του “βοήθησε τις αρχές να εξιχνιάσουν την υπόθεση” .

Ένα μέλος του δικαστηρίου είχε την άποψη ότι ο κατηγορούμενος έπρεπε να κηρυχθεί αθώος ενώ σύμφωνα με τον συνήγορό του ο νεαρός έχει εκτίσει μέρος της  ποινής του και σύντομα θα αποφυλακιστεί .

Αθώα η μητέρα της μικρής Άννυ

Αθώα κρίθηκε από τους δικαστές η μητέρα της μικρής Άννυ η οποία πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 6 ετών, για το κακούργημα της θανατηφόρας έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο. Μόνο ένα μέλος του δικαστηρίου είχε την άποψη ότι θα έπρεπε να κριθεί ένοχη. Η ίδια, έμοιαζε να μην περίμενε την αθώωσή της καθώς ξέσπασε σε λυγμούς και μόνο μετά την παρότρυνση της προέδρου, εγκατέλειψε το εδώλιο του κατηγορουμένου, πέφτοντας στην αγκαλιά μιας φίλης της πριν αποχωρήσει από τη δικαστική αίθουσα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ