Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Ένοχος! 42 χρόνια φυλακή για τον “βιαστή της Δάφνης”

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ένοχος! 42 χρόνια φυλακή για τον “βιαστή της Δάφνης”

Ένοχος χωρίς κανένα ελαφρυντικό κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας που συνεδρίασε κεκλεισμένων των θυρών,

ο 53χρονος κατηγορούμενος για το βιασμό της 23χρονης φοιτήτριας, το Μάιο του 2017, μέσα στο σπίτι του στη Δάφνη. «Η 23χρονη κοπέλα θα πρέπει να φύγει από εδώ δικαιωμένη και να προχωρήσει τη ζωή της», είχε τονίσει λίγο νωρίτερα η εισαγγελέας της έδρας προτείνοντας κι αυτός την καταδίκη του κατηγορουμένου, χαρακτηρίζοντάς τον «διεστραμμένο και σατανικό».

Όπως μάλιστα τόνισε η κοπέλα δίνει μάχη για την υγεία της ύστερα από όσα έζησε στα χέρια του ανθρώπου που κατηγορείται ότι τη βίασε.

Στο κενό οι ισχυρισμοί

Ο ισχυρισμός του μάλιστα πως όλα έγιναν με τη συναίνεση της κοπέλας η οποία είχε βρεθεί σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, δεμένη, φιμωμένη και κακοποιημένη στο σπίτι του, δεν έγινε πιστευτός από την εισαγγελικό λειτουργό η οποία τόνισε πως αν όλα αυτά ήταν αλήθεια, δεν θα ήταν σε αυτή την άσχημη κατάσταση η 23χρονη όταν μπήκαν στο σπίτι «κολαστήριο» του δράστη. «Δε θα δεν θα χρειαζόταν να τη ναρκώσει, να τη ναρκώσει και να τη φιμώσει, εάν όλα έγιναν όπως ισχυρίζεται ο κατηγορούμενος» είπε η εισαγγελέας απορρίπτοντας επίσης το αίτημά του για διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

Ο 53χρονος ο οποίος έχει εμφανίσει πιστοποιητικά που δείχνουν ότι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα όρασης, δεν παρέστη στο δικαστήριο, καθώς ο ίδιος ζήτησε να μη μεταχθεί από τις φυλακές. Έτσι, δεν κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου για να λογοδοτήσει ενώπιον των δικαστών.

Ωστόσο, το δικαστήριο τον καταδίκασε ομόφωνα σε κάθειρξη 42 ετών για αρπαγή με σκοπό να εξαναγκάσει την παρούσα σε πράξη ή ανοχή για την οποία δεν είχε υποχρέωση, βιασμό κατά εξακολούθηση, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά εξακολούθηση και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας. Παρόντες στο δικαστήριο ήταν μόνο η 23φοιτήτρια και η οικογένειά της που στέκεται δίπλα της προκειμένου να μπορέσει να ξεχάσει τον εφιάλτη που πέρασε.

Η υπόθεση είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο το Μάιο του 2017 όταν οι αστυνομικοί κάνοντας έφοδο στο “κολαστήριο” της Δάφνης αντίκρισαν την κοπέλα κακοποημένη. Αμέσως συνέλαβαν τον 53χρονο και μετέφεραν το θύμα στο νοσοκομείο. Οι γονείς της νεαρής φοιτήτριας είχαν δηλώσει στις αρχές την εξαφάνισή της, αναφέροντας ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα βοηθούσε έναν ανάπηρο άνδρα που διέμενε στη Δάφνη.

Στην κατάθεσή της η φοιτήτρια είχε αναφέρει στους αστυνομικούς ότι είχε πέσει θύμα ομηρίας και βιασμού από τον 53χρονο, ο οποίος την είχε αναισθητοποιήσει. Μάλιστα, ο κατηγορούμενος φέρεται να κατέγραφε με κάμερες το τι συνέβαινε μέσα στο διαμέρισμά του. Ο ίδιος προανακριτικά είχε αρνηθεί τις κατηγορίες, επικαλούμενος τα σοβαρά προβλήματα όρασης

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ