Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Έσπασαν τα ισόβια για ζευγάρι που φέρεται να διακίνησε ναρκωτικά αξίας πάνω από 500.000€

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Έσπασαν τα ισόβια για ζευγάρι που φέρεται να διακίνησε ναρκωτικά αξίας πάνω από 500.000€

Φέρονται να διακίνησαν ηρωίνη 28 κιλών αλλά γλίτωσαν τα ισόβια! Ένα ζευγάρι που είχε συλληφθεί να έχει αποθηκευμένη ηρωίνη πάνω από 28 κιλά, με αξία που μπορούσε να φτάσει έως τις 930.000 ευρώ, καταδικάστηκε μεν σε κάθειρξη 20 ετών από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αλλά κατάφερε να γλιτώσει την εσχάτη των ποινών αφού το δικαστήριο τους αναγνώρισε ελαφρυντικά.

Πρόκειται για τον L.G. και τη συζύγου του K.A, οι οποίοι κατηγορούνταν για την ιδιαίτερα διακεκριμένη περίπτωση της κατ’ επάγγελμα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών με επαπειλούμενη ποινή, την ποινή των ισοβίων!!

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο φέρονται να μετέφεραν και αποθήκευαν σε εργαστήριο νόθευσης και επανατυποποίησης που κατείχαν. Δηλαδή είχαν εγκαταστήσει ένα εργαστήριο νόθευσης των ναρκωτικών προκειμένου να αυξήσουν την ποσότητα και τα κέρδη τους. Το προσδοκώμενο όφελος της ποσότητας ηρωίνης ( συνολικού μεικτού βάρους 28.708, 5 γραμμαρίων) η οποία βρέθηκε στα Καλύβια Θορικού Αττικής κυμαινόταν σύμφωνα με το κατηγορητήριο στην περίπτωση πώλησής της (χονδρική τιμή) από 414.170 ευρώ έως 931.882, 50 ευρώ!!!

Το δικαστήριο αναγνώρισε ελαφρυντικά και έτσι έσπασαν τα ισόβια που προβλέπονται στην περίπτωση της διακεκριμένης διακίνησης ναρκωτικών. Οι συνήγοροι υπεράσπισης Ιωάννης Γλύκας (φωτό) και Ευαγγελία Καπλανίδου, δήλωσαν ότι «η Δικαιοσύνη έκρινε. Οι εντολείς μας δικαιώθηκαν  με το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, καθότι αναγνωρίστηκαν οι ελαφρυντικές περιστάσεις της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς για τον πρώτο κατηγορούμενο, και της τέλεσης της πράξης σε καθεστώς εξάρτησης της δεύτερης κατηγορουμένης από τον πρώτο κατηγορούμενο»

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ