Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Έστειλαν μάνα να εκτίσει ποινή 6 ετών μαζί με το 8 μηνών βρέφος της

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Έστειλαν μάνα να εκτίσει ποινή 6 ετών μαζί με το 8 μηνών βρέφος της

Στη φυλακή μαζί με το 8 μηνών βρέφος της, βρίσκεται γυναίκα η οποία καταδικάστηκε πρωτόδικα σε ποινή κάθειρξης έξι ετών για το κακούργημα της άμεσης συνέργειας σε διακεκριμένες κλοπές.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας, παρά τα δάκρυα μεταμέλειας της κατηγορουμένης, δεν έδειξε καμία επιείκεια. Δεν της αναγνώρισε ελαφρυντικό ενώ απέρριψε και το αίτημα αναστολής της ποινής της μέχρι την εκδίκαση της έφεσης.

Τι κι αν η νεαρή κοπέλα μίλησε για τον τρόπο που την εκμεταλλεύθηκε ο πατέρας των παιδιών της και κατηγορούμενος ως εγκέφαλος της σπείρας που έκλεψε -σύμφωνα με την κατηγορία- 27 σπίτια μέσα σε έναν χρόνο σε Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Κόρινθο, Αργολίδα, Αττική, Φθιώτιδα, Λάρισα, Κατερίνη, Ιωάννινα, και Ηράκλειο Κρήτης, με λεία μεγάλης αξίας. Τι κι αν υποστήριξε πως την εκβίαζε να συμμετέχει στις κλοπές, αλλά και ότι της έχει αφήσει υψηλά χρέη στην εφορία.

Σύμφωνα με το pelop.gr, για την υπόθεση αυτή, έχουν ήδη καταδικαστεί δύο άνδρες και μια γυναίκα και αναζητούνταν ακόμη τρία άτομα, ανάμεσά τους η κατηγορούμενη, η οποία συνελήφθη πριν τέσσσερις μήνες και κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη. Η εξέλιξη αυτή οδήγησε στη φυλακή και το βρέφος της, που τότε ήταν μόλις τεσσάρων μηνών, ενώ ο γιος της, ηλικίας 9 ετών, μένει πλέον με τους γονείς της.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η κατηγορούμενη μαζί με ακόμη μία γυναίκα, παρίσταναν τις φοιτήτριες που αναζητούσαν σπίτι για να ενοικιάσουν. Έτσι, ενώ οι ιδιοκτήτες έδειχναν στη μία το υπό ενοικίαση ακίνητο, η άλλη με τη βοήθεια συγκατηγορουμένων της, φέρεται να έμπαινε στην κύρια κατοικία των ανθρώπων, αδειάζοντάς την. Η κατηγορούμενη αναγνωρίστηκε από αρκετά θύματα, ανάμεσά τους και από μία ιδιοκτήτρια ακινήτου από τη Λάρισα. «Δείχναμε στη μία το διαμέρισμα, και όταν γυρίσαμε σπίτι μας, βρήκαμε την πόρτα σπασμένη και να λείπουν χρήματα και ρολόγια» κατέθεσε, όπως αναφέρει το pelop.gr.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ