Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Αθωώθηκε ο επικεφαλής της ΔΕΗ για παράβαση καθήκοντος

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αθωώθηκε ο επικεφαλής της ΔΕΗ για παράβαση καθήκοντος

Ομόφωνα αθώος και με σύμφωνη αθωωτική πρόταση κρίθηκε από το Εφετείο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Μανώλης Παναγιωτάκης.

Η υπόθεση αφορούσε την κατηγορία της «παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση» και είχε σχέση με κατηγορίες για συγκάλυψη υπαλλήλου της Δημόσιας Επιχείρησης και υφισταμένης του που είχε κατηγορηθεί και έχει καταδικαστεί για παθητική δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Και η εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση των κατηγορουμένων

Για την ίδια υπόθεση είχε πρωτόδικα καταδικαστεί σε δύο χρόνια φυλάκιση . Αθώοι κρίθηκαν επίσης ομόφωνα και οι  Αν. Πατερώνης , Αθηνά Μανουσάκη, Θεοφανία Τζίμα, διευθυντικά στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ

Αθωωτική πρόταση έκανε και η εισαγγελέας

Η υπόθεση αφορούσε την κατηγορία της «παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση» και είχε σχέση με κατηγορίες για συγκάλυψη υπαλλήλου της Δημόσιας Επιχείρησης και υφισταμένης του που είχε κατηγορηθεί και έχει καταδικαστεί για παθητική δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Αθωωτική για όλους ήταν και η πρόταση της εισαγγελέα. Οι δικηγόροι των κατηγορουμένων Θ. Μαντάς και Μιχ. Δημητρακόπουλος δήλωσαν:

«Με ομόφωνη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Αθηνών και με την σύμφωνη πρόταση της Εισαγγελέως της έδρας κρίθηκαν αθώοι οι εντολείς μας του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος. Συγκεκριμένα το δικαστήριο έκρινε ότι οι κατηγορούμενοι λειτούργησαν απολύτως ορθά εφαρμόζοντας κατά γράμμα τις πειθαρχικές διατάξεις του ΔΕΔΔΗΕ, σε βάρος μισθωτού (υπαλλήλου) του ΔΕΔΔΗΕ, ο οποίος είχε διαπράξει ποινικό αδίκημα.

Σήμερα απεδείχθη ότι οι πολιτικές δυνάμεις (Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση) επιβάλλεται να σέβονται το τεκμήριο της αθωότητας των κατηγορουμένων μέχρι να κριθεί αμετάκλητα η υπόθεσή τους, γιατί διαφορετικά ελλοχεύει ο κίνδυνος του άδικου στιγματισμού ανθρώπων».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ