Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Αθώος για τη «μικρή Novartis» ο Κωνσταντίνος Φρουζής

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αθώος για τη «μικρή Novartis» ο Κωνσταντίνος Φρουζής

Τέλος έβαλε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης στην αποκαλούμενη υπόθεση «μικρή Novartis» κρίνοντας αθώο τον πρώην αντιπρόεδρο της Novartis Hellas Κωνσταντίνο Φρουζή, καθώς και ζευγάρι γιατρών, σε βάρος των οποίων είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για δωροδοκία και δωροληψία υπαλλήλου, αντιστοίχως.

Επρόκειτο για μια δίκη «μικρογραφία» της υπόθεσης Novartis με κατηγορούμενο το πρώην διευθυντικό στέλεχος της εταιρείας. Μάλιστα, οι κατηγορούμενοι είχαν απαλλαγεί σε πρώτο βαθμό, αλλά η εισαγγελέας της έδρας στο Πλημμελειοδικείο Σερρών είχε ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, με αποτέλεσμα να εκδικαστεί η υπόθεση από το Εφετείο. Κατά την ακροαματική διαδικασία σήμερα, και το δευτεροβάθμιο δικαστήριο έκρινε αθώους τους κατηγορουμένους, ενώ απαλλακτική ήταν και η πρόταση του εισαγγελέως της έδρας.

Σημειώνεται, ότι η δίωξη στρεφόταν και κατά τριών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Novartis Hellas, μεταξύ άλλων και του Ιταλού πρώην διευθύνοντος συμβούλου της, ωστόσο είχε παυθεί, καθώς τα σχετικά έγγραφα δεν είχαν μεταφραστεί στις γλώσσες των κατηγορουμένων.

Το συγκεκριμένο σκέλος της υπόθεσης έφθασε ως τον Άρειο Πάγο, όπου και ασκήθηκε αναίρεση, η οποία απερρίφθη, γεγονός που έκρινε οριστικά την έκβαση του.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ