Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Απολύθηκε γιατί εισέπραττε (επί 9 χρόνια) τη σύνταξη της νεκρής μητέρας και τώρα θέλει να ξαναπροσληφθεί!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Απολύθηκε γιατί εισέπραττε (επί 9 χρόνια) τη σύνταξη της νεκρής μητέρας και τώρα θέλει να ξαναπροσληφθεί!

Στη Δικαιοσύνη προσέφυγε υπάλληλος Δήμου ζητώντας να ακυρωθεί η απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου με την οποία παύθηκε οριστικά από την εργασία του, καθώς φέρεται ότι επί 9 χρόνια εισέπραττε την σύνταξη της μητέρας του που είχε αποβιώσει. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι την σύνταξη την έπαιρνε εξάδελφος της μητέρας του, που είχε την κάρτα ανάληψής της, ωστόσο και ο εξάδελφος αυτός έχει αποβιώσει.

Η απόλυση

Αναλυτικότερα, από το Δήμο που εργαζόταν απολύθηκε, μετά την πρωτόδικη (Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων) καταδίκη του σε κάθειρξη 7 ετών για απάτη κατ΄ εξακολούθηση. Να σημειωθεί ότι εκκρεμεί η έφεσή του στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Σύμφωνα με την πειθαρχική απόφαση, φέρεται ότι επί 9 χρόνια (2004-2011), ο έγγαμος με δυο παιδιά υπάλληλος των ΟΤΑ, από διάφορα ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΕΤΕ) στην Αττική, εισέπραττε την σύνταξη χηρείας της μητέρας του (συνολικά 45.950 ευρώ), η οποία είχε αποβιώσει το 2004.

Μετά την διεξαγωγή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης από το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο, του επιβλήθηκε η προσωρινή παύση 6 μηνών, αλλά μετά από ένσταση της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης, Μαρίας Παπασπύρου, του επιβλήθηκε η πειθαρχική ποινή της οριστικής απόλυσης.

Τι ισχυρίζεται

Ενώπιον των Διοικητικών Δικαστηρίων υποστηρίζει ότι η απόλυσή του είναι αντισυνταγματική (παραβιάζει την συνταγματική αρχή της αναλογικότητας) και παράνομη.

Παράλληλα, αναφέρει ότι δεν γνώριζε καν ότι η μητέρα του είχε λογαριασμό στην ΕΤΕ και ότι οι αναλήψεις από διάφορα ΑΤΜ κοντά στην  περιοχή της κατοικίας του και της εργασίας του έγιναν από εξάδελφό της που είχε στενές σχέσεις με την μητέρα του και γνώριζε την ύπαρξη της κάρτας στην ΕΤΕ. Όμως, ο εξάδελφος απεβίωσε και έτσι δεν μπορεί να καταθέσει.

Τέλος, αναφέρει ότι η υπόθεση αυτή δεν αφορά τον Δήμο εργάζεται, καθώς είναι προσωπική-οικογενειακή  του υπόθεση και η ποινή της απόλυσης που του επιβλήθηκε, αλλά και η απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου είναι πλημμελής.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ