Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Αποφυλακίζεται η καθαρίστρια του Βόλου με απόφαση του Δικαστηρίου – Τι δήλωσε η κόρη της (ηχητικό)

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αποφυλακίζεται η καθαρίστρια του Βόλου με απόφαση του Δικαστηρίου – Τι δήλωσε η κόρη της (ηχητικό)

Την αναστολή εκτέλεσης της ποινής της 10ετούς κάθειρξης που της είχε επιβληθεί ενόψει της αναίρεσης που εκκρεμεί στον Άρειο Πάγο, αποφάσισε για την 53χρονη καθαρίστρια από το Βόλο, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας.

Με χειροκροτήματα υποδέχθηκαν την απόφαση του δικαστηρίου όσοι βρίσκονταν στην αίθουσα . Στο δικαστήριο βρέθηκε και μίλησε η κόρη της καθαρίστριας η οποία δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυα της.

Το σκεπτικό

Η έδρα του Εφετείου αναγνώρισε ότι  η 53χρονη γυναίκα μπορεί να υποστεί ανεπανόρθωτες βλάβες στην υγεία της ενώ η ψυχολογική της κατάσταση είναι σε κρίσιμο στάδιο. Κατόπιν αυτής της παραδοχής ανέστειλε την απόφαση της φυλάκισης έως ότου εκδοθεί η απόφαση στην ασκηθείσα αίτηση αναίρεσης της απόφασης, που θα εκδικαστεί στον Άρειο Πάγο.

Εν τω μεταξύ η Πρόεδρος του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας, σχολιάζοντας την αρχική  απόφαση για φυλάκιση της 53χρονης καθαρίστριας, υποστήριξε ότι οι δικαστές εφαρμόζουν τους νόμου, θέλοντας επί της ουσίας να στείλει μια απάντηση στα όσα έχουν γραφτεί σε πανελλήνιο επίπεδο για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε η 53χρονη γυναίκα και να υπενθυμίσει πως ουσιαστικά την βασική ευθύνη την έχει ο “δρακόντειος” νόμος περι καταχραστών δημοσίου, ο οποιος ισχύει απο το 1950.

Η 53χρονη καθαρίστρια, κρατούνταν στις φυλακές της Θήβας, γιατί παραποίησε, πριν από 18 χρόνια, το απολυτήριο του δημοτικού ώστε να προσληφθεί σε παιδικό σταθμό στο Βόλο.

Η συζήτηση προσδιορίστηκε μετά από παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου η οποία μετά τις αντιδράσεις που ξέσπασαν για το θέμα, ζήτησε τα στοιχεία της υπόθεσης ώστε τα μελετήσει προκειμένου να κινηθούν οι διαδικασίες  της αναίρεσης της επίμαχης απόφασης.

Ήδη, ο δικηγόρος της έχει καταθέσει αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο ζητώντας την ανατροπή της καταδικαστικής απόφασης του Εφετείου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ