Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

 Αυτοπρόσωπη εμφάνιση στο δικαστικό συμβούλιο: «Είμαι εδώ» δήλωσε ο Νίκος Μανιαδάκης

NEWSROOM icon
NEWSROOM
 Αυτοπρόσωπη εμφάνιση στο δικαστικό συμβούλιο: «Είμαι εδώ» δήλωσε ο Νίκος Μανιαδάκης

Παρών, στη διάθεση των δικαστικών αρχών δηλώνει ότι είναι, ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας και νυν κατηγορούμενος στην υπόθεση της Novartis, Νίκος Μανιαδάκης.

Ο καθηγητής πραγματοποίησε σήμερα αυτοπρόσωπη εμφάνιση ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας το οποίο συνεδρίασε για να κρίνει το ζήτημα της απαγόρευσης εξόδου που του έχει επιβληθεί.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο καθηγητής τόνισε στους δημοσιογράφους “Είμαι εδώ το φωνάζω δυνατά. Είμαι σίγουρος  ότι θα λάμψει η αλήθεια και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη”.

Ο συνήγορος του Θόδωρος Μαντάς ανέφερε πως ο εντολέας του  εμφανίστηκε αυτοπροσώπως στο δικαστικό συμβούλιο όπου “εκφράσαμε τις αντιρρήσεις μας για την νομιμότητα της διάταξης απαγόρευσης εξόδου. Πιστεύουμε θα γίνουν δεκτές και θα ακυρωθεί. Ο καθηγητής είναι εδώ, παρών εμφανίστηκε αυτοπροσώπως. Συνεχίζει και κατοικεί νόμιμα στην Αθήνα. Ο ύποπτος φυγής είναι παρών”.

  • Ερώτηση: Αναφέρθηκε σε πιέσεις;
  • Απάντηση: Αυτό που μπορώ να πω είναι πως ήταν εξαιρετική διαδικασία… Παρασχέθηκε η δυνατότητα να αναπτυχθούν και οι αιτιάσεις ουσίας αλλά και οι νομικές. Περιμένουμε με αγωνία το βούλευμα.

Σημειώνεται ότι η διαδικασία διήρκησε περίπου μία ώρα, με τον καθηγητή να απαντά προφορικά στις ερωτήσεις των δικαστών ενώ κατέθεσε και πολυσέλιδο υπόμνημα.

Η προσφυγή του καθηγητή αφορά επίσης και ένσταση ακυρότητας της δίωξης που απήγγειλαν σε βάρος του οι Εισαγγελείς Διαφθοράς οι οποίοι, προηγουμένως, προχώρησαν σε ανάκληση του καθεστώτος προστασίας μάρτυρα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ