Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Οικονομικός «Γολγοθάς» για τον Πλούταρχο

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Οικονομικός «Γολγοθάς» για τον Πλούταρχο

Συνεχίζεται ο δικαστικός «Γολγοθάς» για τον Γιάννη Πλούταρχο, που έπειτα από έλεγχο του ΣΔΟΕ και του ΚΕΦΟΜΕΠ (Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου) το 2013 δίνει συχνά «μάχες» στις αίθουσες των δικαστηρίων. Ο δημοφιλής τραγουδιστής κλήθηκε να αντιμετωπίσει την κατηγορία των χρεών στο Δημόσιο με τους συνηγόρους του να υποστηρίζουν ότι τα ποσά ύψους περίπου 375.000 ευρώ που εμφανίζεται να οφείλει για αυτή τουλάχιστον την υπόθεση, έχουν αποπληρωθεί.

Η ΔΟΥ δε θέλει να ασχοληθεί γιατί θα πρέπει να επιστρέψει χρήματα

«Έχει ασκηθεί αίτηση αναίρεσης στο ΣτΕ και δεν έχει προσδιορισθεί ακόμα. Έχει ασκηθεί για τα μέρη που που δε διαγράφηκαν, για 326.000 και 50.000 περίπου, δηλαδή για δυο εγγραφές. Επικουρικά να πω ότι έχει κατατεθεί αίτηση μας στη ΔΟΥ Γλυφάδας και ζητούμε να προσδιορισθεί το τελικό ποσό οφειλής. Έχουμε ισχυρισμό ότι τα ποσά των εγγράφων έχει εξοφληθεί. Δεν μας απαντούν από την ΔΟΥ. Έχουν γίνει καταβολές και έχουν εξοφληθεί και από κατασχέσεις που έχουν γίνει από τη ΔΟΥ Γλυφάδας εις χείρας τρίτου. Ζητάμε μετ’ επιτάσεως να ληφθούν υπόψη οι καταβολές οι οποίες υπερκαλύπτουν το ποσό. Γι αυτό δε θέλει να ασχοληθεί η ΔΟΥ γιατί θα πρέπει να επιστραφεί και ποσό πίσω στον κ. Πλούταρχο», εξήγησε στο δικαστήριο ο συνήγορός του.

Δεν είναι συνεργάσιμη!

Μάλιστα, η πλευρά του τραγουδιστή επέμεινε ότι η ΔΟΥ Γλυφάδας δεν είναι συνεργάσιμη και ακολούθησε διάλογος με την έδρα:

  • Δικ. Πλούταρχου: Το 2014 έγινε ρύθμιση και αρχίζουν να καταβάλλονται δόσεις. Η εφετειακή απόφαση διέγραψε ποσά, έγιναν και κατασχέσεις Εις χείρας τρίτου και τελικά το ποσό υπερκαλύπτεται.
  • Εισαγγελέας: Από 9/5/2017 έχετε υποβάλλει αίτηση στη ΔΟΥ Γλυφάδας και δεν υπάρχει απάντηση;
  • Δικ. Πλούταρχου: Έτσι είναι.
  • Πρόεδρος: Ναι αλλά η υπόθεση αναβλήθηκε την προηγούμενη φορά για να πει η Εφορία τι έχει διαγραφεί. Στο έγγραφο αναφέρει μια επιπλέον διαγραφή. Για τις άλλες δυο διαγραφές δεν αναφέρει εξόφληση ή διαγραφή.
  • Δικ: Έχουμε σοβαρό πρόβλημα. Κάθε εβδομάδα είμαστε εκεί. Δεν απαντάει. Ανεπίσημα είπαν δε θα ασχοληθούμε!
  • Εισαγγελέας: Σε εσάς δεν απαντάει αλλά σε εμάς απαντάει. Και λέει ότι έχουν γίνει διαγραφές συγκεκριμένες. Αυτό που καταγγέλλεται είναι ποινικό αδίκημα!
  • Δικ.: Το γνωρίζουμε αλλά έτσι είναι.

Αν και ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την ενοχή του Γιάννη Πλούταρχου, τελικά το δικαστήριο αποφάσισε να αναβάλλει την υπόθεση για τον Ιούνιο προκειμένου να προσέλθει μάρτυρας από τη ΔΟΥ Γλυφάδας. Αντίστοιχα, αναβολή είχε λάβει και πριν λίγους μήνες για αντίστοιχη υπόθεση, η οποία μεταφέρθηκε για τον Μάρτιο. Ο γνωστός τραγουδιστής είχε βρεθεί κατηγορούμενος στο Ε’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας αντιμετωπίζοντας και τότε την κατηγορία των χρεών στο Δημόσιο.

Ζητάμε αναβολή

Ο τραγουδιστής μέσω της συνηγόρου του είχε ζητήσει αναβολή και αυτής της υπόθεσης προκειμένου να εκδοθεί απόφαση επί αναίρεσης που έχει κάνει στο Διοικητικό Δικαστήριο. «Ο πίνακας χρεών που συνοδεύει την συγκεκριμένη δίωξη είναι αυτούσιος με αυτόν για τον όποιον έχει ασκηθεί προσφυγή στη ΔΕΔ. Ο έλεγχος του ΚΕΦΟΜΕΠ στηρίχθηκε σε έλεγχο του ΣΔΟΕ και εκδόθηκαν πρόστιμα. Πάνω σε αυτά έχει ασκήθηκε προσφυγή. Σε μεγάλο βαθμό έχει γίνει δεκτή η προσφυγή και έχει ασκηθεί αναίρεση για τα υπόλοιπα. Ζητάμε αναβολή για κρείσσονες αποδείξεις, προκειμένου να προσκομίσουμε τα σχετικά έγγραφα και αποφάσεις», είχε αναφέρει στην έδρα η συνήγορος του τραγουδιστή.

Ακολούθησε αναλυτική εξέταση του πίνακα χρεών του τραγουδιστή προς το Δημόσιο με το ακροατήριο να μένει εμβρόντητο από το ύψος των ποσών που ακούστηκαν. Εγγραφές για ποσά ύψους, 588.000, 1.292.000, 1.777.0000, 76.154, 284.318, 22.000, 35.580, 67.583 ευρώ αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων στη δικαστική αίθουσα με τους παριστάμενους να αναρωτιούνται ποιος είναι ο άνθρωπος που οφείλει τόσα χρήματα, αφού στο δικαστήριο αναφερόταν το πραγματικό όνομα του τραγουδιστή και όχι το καλλιτεχνικό του.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ