Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Δίκη “παιδοκτόνου” Πετρούπολης: «Το διαμέρισμα ήταν σαν από ταινία τρόμου»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δίκη “παιδοκτόνου” Πετρούπολης: «Το διαμέρισμα ήταν σαν από ταινία τρόμου»

Ένα διαμέρισμα γεμάτο αίματα, στους τοίχους, τις πετσέτες και στο κρεβάτι, όπου βρισκόταν εμφανώς χτυπημένη κι αναίσθητη η 18χρονη Ειρήνη, η οποία λίγες ημέρες μετά κατέληξε στο νοσοκομείο, τον Αύγουστο του 2017.

Αυτή την περιγραφή έδωσαν ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου οι δύο μάρτυρες, ένας πυροσβέστης και ο φίλος της κοπέλας, που μπήκαν στο διαμέρισμα της Πετρούπολης, το οποίο φλεγόταν για να τη σώσουν.

“Μόλις μπήκαμε μέσα, είδα τον πατέρα να βρίσκεται πάνω στο κρεβάτι με την κοπέλα και φαινόταν να την έσφιγγε πολύ”

Ο φίλος της χαρακτήρισε την Ειρήνη ως ένα κορίτσι με όνειρα που δεν θα έκανε κακό στο εαυτό της. «Βλέπαμε ότι έβγαιναν καπνοί από το σπίτι. Μόλις μπήκαμε μέσα, είδα τον πατέρα να βρίσκεται πάνω στο κρεβάτι με την κοπέλα και φαινόταν να την έσφιγγε πολύ. Σαν να ήθελε να την εμποδίσει να φύγει. Και οι δύο δεν είχαν τις αισθήσεις τους. Όταν την είδα μετά στο νοσοκομείο, ήταν παραμορφωμένη» κατέθεσε ο φίλος της 18χρονης και πρόσθεσε: «Ήταν σαν ταινία τρόμου. Αίματα υπήρχαν παντού. Στους τοίχους και στο κρεβάτι της κοπέλας. Υπήρχαν ξυραφάκια κάτω στο πάτωμα και πετσέτες με αίματα. Πάνω στον νεροχύτη της κουζίνας, υπήρχαν μπουκάλια με λάδι. Στο πάτωμα υπήρχαν λάδια. Το πάτωμα γλιστράνε πολύ. Δεν μπορούσες να περπατήσεις».

Ο πυροσβέστης

Αντίστοιχα, ο πυροσβέστης που έσπευσε στο σημείο, όταν έλαβε κλήση για εμπρησμό, κατέθεσε: «Σπάσαμε την πόρτα γιατί ήταν κλειδωμένη. Υπήρχαν εστίες φωτιάς σε διάφορα σημεία, τουλάχιστον τρεις. Ψάχναμε στα δωμάτια. Τους βρήκα στο υπνοδωμάτιο κάτω στο πάτωμα, δίπλα- δίπλα. Το κορίτσι ήταν αναίσθητο, το πήρα αγκαλιά για να το βγάλω έξω. Η κοπέλα ήταν πολύ χτυπημένη, δεν ξέρω σε πιο σημείο. Είχα γεμίσει όμως αίματα». Σε ερώτηση της έδρας αν η φωτιά ήταν προσχεδιασμένη, απάντησε θετικά: «Δεν προκλήθηκε τυχαίως. Δεν μπορώ να ξέρω αν σχεδιάστηκε πριν από καιρό, πριν μέρες, ή μια ώρα πριν».

Ο ψυχίατρος κ. Καραμπάτσος, ο οποίος διενήργησε την ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, εξέφρασε την άποψη πως ο κατηγορούμενος πάσχει από συναισθηματική διαταραχή και διαταραχή προσωπικότητας, κυρίως ναρκισσιστικού τύπου, που αδυνατεί να διαχειριστεί μια αντίθετη γνώμη. «Το άγχος το οποίο κυριεύει αυτούς τους ανθρώπους είναι μη ελέγξιμο», είπε ο μάρτυρας υπεράσπισης.

Σύμφωνα με την κατηγορία, ο 56χρονος, επιχείρησε να στραγγαλίσει τη κόρη του, ενώ της είχε καταφέρει μαχαιριές στο πρόσωπο, στο στήθος και στο χέρι και της είχε κλείσει το στόμα και την μύτη. Στη συνέχεια, έβαλε φωτιά στο σπίτι, όπου τελικά βρέθηκαν και οι δύο από τους πυροσβέστες. Η δίκη συνεχίζεται.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ