Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Με απείλησαν ότι θα με σκοτώσουν αν δεν καταθέσω αυτά που θέλουν»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δίκη Χρυσής Αυγής: «Με απείλησαν ότι θα με σκοτώσουν αν δεν καταθέσω αυτά που θέλουν»

«Θα σου κάνουμε το βίο, αβίωτο αν δεν καταθέσεις όσα σου είπαμε» φέρεται να είπε ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, στο μέλος της οργάνωσης Γιώργο Δήμου, σύμφωνα με όσα είπε π τελευταίος στην απολογία του σήμερα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ο κατηγορούμενος μίλησε στο δικαστήριο για τις απειλές που δέχθηκε προκειμένου να καταθέσει όσα ήθελαν τα στελέχη της Χρυσής Αυγής σχετικά με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος, σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας, είχε τηλεφωνήσει στον Γιώργο Ρουπακιά, το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και μάλιστα τη στιγμή που ο καθ´ομολογία δολοφόνος του 34χρονου μουσικού, είχε συλληφθεί και βρίσκονταν στο αστυνομικό τμήμα.

Την επόμενη της δολοφονιας ημέρα, ο Γ. Τσακανίκας, φέρεται σύμφωνα με τον Δήμου, να του τηλεφώνησε, ζητώντας του να μεταβεί στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Μεσογειών κατ´εντολή του βουλευτή Λαγού. Το ραντεβού, όπως είπε στην απολογία του, έγινε τελικά στους Αγίους Αναργύρους δίπλα στο σπίτι του.

«Στη συνάντηση ήρθε τελικά ο Τσακανίκας, ο οποίος μου είπε: «Θα σου πω εγώ τι να πεις στην αστυνομία, όταν ανοίξουν τα τηλέφωνα. Θα πεις ότι βρέθηκες τυχαία στο Κερατσίνι ότι είδες φασαρία και πήρες τον Ρουπακιά τηλέφωνο. Θα σου βρούμε εμείς δικηγόρους». Μου είπε ότι ήμουν ο μοναδικός που πήρα τηλέφωνο το Ρουπακιά εκείνο το βράδυ. Εγώ του είπα αμέσως: «Μη με ανακατεύεις με τέτοια. Και να ανοίξουν τα τηλέφωνα εγώ θα πω την αλήθεια. Πάτε καλά θα με μπλέξετε σε μια δολοφονία. Ο Τσακανίκας με προέτρεπε να πω ότι εγώ προέτρεψα το Ρουπακιά να πάει να σκοτώσει το παλικάρι».

Ο Γιώργος Δήμου περιέγραψε στο δικαστήριο ότι δέχθηκε απειλές από τον Τσακανίκα τρεις φορές, ενώ αρκετές φορές δέχθηκε και απειλητικά τηλεφωνήματα. «Στη συνάντηση ο Τσακανίκας μου είπε ότι θα μουν κάνουν το βίο αβίωτο και ότι καλύτερα να μην είχε γεννηθεί. Μου είπε να καταθιέσω στις αρχές ότι μου έλεγε γιατί διαφορετικά θα με έβρισκαν και θα με σκότωναν. Εγώ ήμουν απλό μέλος της Χρυσής Αυγής και γράφτηκα στην Τοπική της Νίκαιας για να παίρνω τρόφιμα», ανέφερε στο δικαστήριο.

Για το επίμαχο βράδυ της δολοφονίας, ο ο κατηγορούμενος, εξήγησε ότι τηλεφώνησε εκείνο το βράδυ πρώτη φορά στον Ρουπακιά, όταν έλαβε ένα sms από την Τοπική Οργάνωση της Νίκαιας. Τότε ο Ρουπακιάς του είπε να τηλεφωνήσει στο στέλεχος της Τοπικής Οργάνωσης της Νίκαιας Γ. Πατέλη. «Πήγα στην Τοπική μαζί με τον Σκάλκο με μηχανάκι αλλά ήταν κλειστή. Υπήρχαν στα 5 μέτρα μηχανάκια με 2 άτομα πάνω. Ήταν ο Κομιανός χωρίς κράνος. Ρώτησα τον Κομιανό γιατί είναι κλειστή η Τοπική. Μου είπε «πάμε για μάχη, έχουν πιάσει κάτι δικούς μας στο Κερατσίνι και πάμε να τους απελευθερώσουμε». Ξεκινήσανε τα μηχανάκια και εξαφανίστηκαν. Εγώ με τον Σκάλκο πήγαμε να βάλουμε βενζίνη,  Ακούγαμε σειρήνες. Είπα στο Σκάλκο ότι κάτι πρέπει να έχει γίνει. Την άλλη ημέρα το πρωί έμαθα τι είχε γίνει».

Ο Δήμου υποστήριξε στη συνέχεια ότι φτάνοντας στο σπίτι του πήρε τηλέφωνο τον Γιώργο Ρουπακιά και ο τελευταίος του απάντησε ότι τον έχουν συλλάβει και τον προέτρεψε να πάρει τηλέφωνο τον πυρηνάρχη Νίκαιας, Γ. Πατέλη.

«Τηλεφώνησα στον Πατέλη και απάντησε η σύζυγός του, η οποία μου είπε: «Ξέρουμε τι έχει κάνει ο Ρουπακιάς, μη λες πολλά από το τηλέφωνο». Την επόμενη ημέρα, μου τηλεφώνησε ο Σκάλκος και μου είπε ότι έχουν πιάσει τον Ρουπακιά γιατί είχε σκοτώσει ένα άτομο», ανέφερε στους δικαστές ο Γ. Δήμου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ