Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Επιχειρηματίες μηνύουν το Facebook για αθέμιτο ανταγωνισμό

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Επιχειρηματίες μηνύουν το Facebook για αθέμιτο ανταγωνισμό

Μήνυση για αθέμιτο ανταγωνισμό κατέθεσε ομάδα επιχειρηματιών σε βάρος του Facebook στις ΗΠΑ μετά το σκάνδαλο των εικονικών μετρήσεων που αποκαλύφθηκε το 2015.

Οι επιχειρηματίες υποστηρίζουν ότι έπεσαν θύματα παραπληροφόρησης καθώς αποδέχθηκαν τα εικονικά -όπως προέκυψε- στοιχεία για τις μετρήσεις θεάσεων βίντεο, σύμφωνα με τα οποία οι διαφημιστές ξοδεύουν περισσότερα χρήματα για προώθηση στο Facebook, παρά σε άλλες πλατφόρμες.

Ωστόσο, ένα χρόνο αργότερα ο ίδιος αμερικανικός κολοσσός υποχρεώθηκε να ανασκευάσει και να παραδεχθεί ότι υπήρξε πρόβλημα με τις μετρήσεις. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι οι χρήστες που παραβλέπουν τα βίντεο (ή τα παρακολουθούν για λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα) δεν μετρούνται στο σύνολο των χρηστών που εκτίθενται σε αυτά. Σύμφωνα με το digiday.com, αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αυξάνεται η μέση χρονική διάρκεια θέασης βίντεο (“average duration of video viewed”), κάτι που οι μηνυτές ισχυρίζονται πως η εταιρία σκόπιμα απέκρυψε για πάνω από ένα χρόνο.

Επί της ουσίας, τα δεδομένα που λάμβαναν δεν αποτύπωναν την πραγματική απήχηση που είχαν τα προϊόντα τους. Η αποσιώπηση της κατάστασης από την πλευρά του Facebook, αποτελεί κατά τους μηνυτές, αθέμιτο ανταγωνισμό.

Από την πλευρά του, η αμερικανική εταιρίας, μέσω εκπροσώπου της, δήλωσε σχετικά: «Η μήνυση αυτή είναι άνευ αξίας και έχουμε κινήσει διαδικασίες απόρριψής της. Είναι εσφαλμένο να ισχυρίζεται κανείς ότι η εταιρία προσπάθησε με οποιονδήποτε τρόπο να αποκρύψει το θέμα αυτό από τους πελάτες της. Ενημερώσαμε τους πελάτες μας για το λάθος μόλις το ανακαλύψαμε Ενημερώσαμε επίσης και το κέντρο εξυπηρέτησης πελατών προκειμένου να δοθούν εξηγήσεις για το τι συνέβη».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ