Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Καταδίκη του Γιάννη Κούστα για ξυλοδαρμό πρώην συζύγου του

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Καταδίκη του Γιάννη Κούστα για ξυλοδαρμό πρώην συζύγου του

“Φουσκοθαλασσιές” για τον εφοπλιστή Γιάννη Κούστα, ο οποίος πρωτόδικα κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών με αναστολή για τον ξυλοδαρμό της πρώην συζύγου του Σοφίας Γιαννικοπούλου.

Απόντος από το εδώλιο του κατηγορουμένου, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας έκρινε βάσιμες τις καταγγελίες της πρώην ηθοποιού και τιμώρησε τον εφοπλιστή για την επίθεση σε βάρος της τότε συζύγου του, η οποία φέρεται να έγινε μπροστά στα μάτια της ανήλικης κόρης τους.

“Δεν θα σου δώσω τα λεφτά να τα φας με γκόμενους”

Το Δεκέμβρη του 2012, λίγους μήνες μετά την απόφαση τους να προχωρήσουν σε λύση του γάμου τους, η Σοφία Γιαννικοπούλου κατήγγειλε τον τότε σύζυγό της ότι της επιτέθηκε, την εξύβρισε και την ξυλοκόπησε μέσα στο σπίτι τους. Η μηνύτρια, καταθέτοντας στο δικαστήριο, υποστήριξε ότι αιτία του άγριου καβγά ήταν αφενός η άρνηση του εφοπλιστή να αποδεχθεί τις οικονομικές υποχρεώσεις του, μετά την έκδοση του διαζυγίου, αφετέρου ένα τρίτο πρόσωπο που ήδη είχε μπει στη ζωή του.

“Μου είπε – περιέγραψε η Σ. Γιαννικοπούλου –  “δεν θα σου δώσω τα λεφτά να τα φας με γκόμενους”. Του λέω “γύρνα σπίτι σου και άσε την πουτ@@@”! Τα είχε τότε με με ένα μοντέλο από την Τσεχία. Τότε με χτύπησε. Με είχε κολλήσει στον τοίχο και φώναζε “θα σε καταστρέψω”. Και η 11χρονη κόρη μας ήταν μπροστά. Έφευγε και του φώναζα «μη φεύγεις πες στο παιδί ότι κάνουμε πλάκα”. Το παιδί ακόμα δεν το έχει ξεπεράσει”.

Στο δικαστήριο κατέθεσε και η αδελφή της πρώην ηθοποιού. Όπως υποστήριξε, ο Κούστας τηλεφώνησε στην κόρη του, ζητώντας της να μην μιλήσει σε κανέναν για τον καβγά με τη μητέρα της.

“Το παιδί μας ζήτησε να έρθει στο δικαστήριο για να καταθέσει αλλά αρνηθήκαμε διότι αυτό θα εξαγρίωνε ακόμη περισσότερο τον κατηγορούμενο”, κατέθεσε.

“Ούτε… μύγα”

Τον εφοπλιστή υπερασπίστηκε η αδελφή του. “Ο αδελφός μου δεν έχει πειράξει ούτε μύγα”, κατέθεσε στο δικαστήριο, μιλώντας για “θέατρο” της πρώην νύφη της.

“ Η συγκεκριμένη κυρία είναι και ηθοποιός. Μπορεί να δίνει μια ερμηνεία. Στα χρόνια που ήταν μαζί, δεν παραπονέθηκε ποτέ. Υπάρχουν οικονομικές διενέξεις γι’ αυτό τα λέει όλα αυτά”.

Το δικαστήριο προχώρησε στην καταδίκη του Γιάννη Κούστα, με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως. Στην αγόρευσή της ανέφερε πως από τις ιατρικές γνωματεύσεις δημοσίου νοσοκομείου προκύπτει ότι η Σοφία Γιαννικοπούλου έπεσε θύμα της βίαιης συμπεριφοράς του εν διαστάσει συζύγου της.

“Ο κατηγορούμενος λογομάχησε μπροστά στο ανήλικο τέκνο τους, δεν συγκράτησε τον εαυτό του και προκάλεσε σωματικές βλάβες στη σύζυγο του”, ανέφερε η εισαγγελέας.

Ο εφοπλιστής άσκησε έφεση κατά της πρωτόδικης καταδίκης του.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ