Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Καταδίκη τριών στελεχών της ΔΕΗ για το εξασθενές χρώμιο στην Κοζάνη

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Καταδίκη τριών στελεχών της ΔΕΗ για το εξασθενές χρώμιο στην Κοζάνη

Την ενοχή τριών εκ των τεσσάρων κατηγορουμένων, στελεχών της ΔΕΗ στα ορυχεία της Κοζάνης επέβαλλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο, για την υπόθεση της μόλυνσης των νερών τεσσάρων χωριών του νομού με εξασθενές χρώμιο.

Το δικαστήριο καταδίκασε τους δύο πρώην διευθυντές του ορυχείου Νοτίου Πεδίου, σε φυλάκιση 18 μηνών τον καθένα, τον τρίτο κατηγορούμενο (διετέλεσε για ελάχιστο χρονικό διάστημα διευθυντής στο ίδιο ορυχείο) σε 8 μήνες και για τον τέταρτο κατηγορούμενο, που η θητεία του δεν συνέπεσε με την επίμαχη περίοδο δημιουργίας προβλήματος στις πηγές των νερών των τεσσάρων χωριών αποφάσισε την απαλλαγή του.

Οι δικαστές αναγνώρισαν ελαφρυντικά στα πρόσωπα των κατηγορουμένων, ενώ η ποινές που επιβλήθηκαν είναι με αναστολή. Ο εισαγγελέας της έδρας κατά την αγόρευση του πρότεινε την ενοχή μόνο του ενός εκ των τριών κατηγορουμένων, ο οποίος ήταν διευθυντής στο ορυχείο την περίοδο που οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος εντόπισαν περιβαλλοντικές αποκλίσεις από την τήρηση των περιβαλλοντικών όρων που η διεύθυνση ορυχείου έπρεπε να τηρεί.

Οι κατηγορούμενοι άσκησαν αμέσως έφεση και η πολύκροτη υπόθεση θα εκδικαστεί, σε δεύτερο βαθμό, από το Εφετείο δυτικής Μακεδονίας. Υπενθυμίζεται, ότι το εξασθενές χρώμιο στα νερά τεσσάρων χωριών της Κοζάνης εντοπίστηκε μετά από τυπικό έλεγχο που διενέργησε το 2012 η ΔΕΥΑ του Δήμου Κοζάνης.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ