Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Καταδικάστηκαν μέλη ΧΑ και ΚΚΕ για συμπλοκή έξω από το ΕΠΑΛ Λαγκαδά

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Καταδικάστηκαν μέλη ΧΑ και ΚΚΕ για συμπλοκή έξω από το ΕΠΑΛ Λαγκαδά

Η επίθεση που δέχθηκαν μέλη της ΚΝΕ και απεργοί εργαζόμενοι από μέλη της Χρυσής Αυγής το Νοέμβριο του 2012 έξω από το ΕΠΑ.Λ. Λαγκαδά απασχόλησε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 9 και 15 μηνών σε βάρος δύο μελών της Χρυσής Αυγής, τους οποίους έκρινε ένοχους για επικίνδυνη σωματική βλάβη και οπλοχρησία, μειώνοντας την πρωτόδικη ποινή τους, η οποία ήταν φυλάκιση 21 μηνών στον καθένα.

Κατηγορούμενοι και δύο συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ

Ωστόσο, για την υπόθεση κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου και δύο συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ καθώς κι ένα μέλος της ΚΝΕ. Το δικαστήριο επέβαλε σε δύο εξ αυτών ποινή φυλάκισης 6 μηνών, κρίνοντάς τους ένοχους για επικίνδυνη σωματική βλάβη, ενώ ο τρίτος αθωώθηκε. Κατά την ακροαματική διαδικασία, κατέθεσαν ως μάρτυρες μέλη της ΚΝΕ, τα οποία υποστήριξαν ότι βρέθηκαν στο σημείο μοιράζοντας προκηρύξεις στο πλαίσιο απεργίας, και κατήγγειλαν «δολοφονική επίθεση» από μέλη της Χρυσής Αυγής.

Στις απολογίες τους οι κατηγορύμενοι υποστήριξαν ότι βρέθηκαν σε άμυνα και επιχείρησαν να αφοπλίσουν τους δράστες που έφεραν ρόπαλα, ξύλα και πτυσσόμενα γκλοπ προκειμένου να γλιτώσουν.

Στο δικαστήριο παραστάθηκε μόνο το ένα από τα δύο κατηγορούμενα μέλη της Χρυσής Αυγής, όπου απολογούμενος ισχυρίστηκε ότι βρέθηκε στο σημείο έπειτα από εντολή που πήρε από τον γραμματέα της Χρυσής Αυγής Λαγκαδά προκειμένου να δει τι συνέβαινε στη συγκέντρωση.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ