Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Καταδικάστηκε ο Λάμπης Λιβιεράτος για ακάλυπτες επιταγές

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Καταδικάστηκε ο Λάμπης Λιβιεράτος για ακάλυπτες επιταγές

Ποινή φυλάκισης έξι μηνών επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας στον Λάμπη Λιβιεράτο για ακάλυπτες επιταγές. Σύμφωνα με το news247.gr, το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό των μη ταπεινών αιτίων, ενώ χορήγησε στον αγαπημένο καλλιτέχνη και αναστολή επί τριετία.

Του αναγνώρισαν  την ελαφρυντική περίσταση των μη ταπεινών αιτίων.

Ο κατηγορούμενος καλλιτέχνης ήταν παρών στην ακροαματική διαδικασία προκειμένου να υπερασπιστεί τον εαυτό του, χωρίς την παράσταση συνηγόρου, για δύο επιταγές συνολικού ύψους 36.000 ευρώ, τις οποίες ουδέποτε αποπλήρωσε. Την ίδια στάση κράτησε και ο πρώην συνέταιρός του, Βασ. Θεοδωρικάκος, στο καφέ μπαρ «LavMi» στην Αγία Παρασκευή, ο οποίος επίσης καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών με αναστολή και το ίδιο ελαφρυντικό.

«Έχω διανύσει μία πολύ δύσκολη περίοδο, με θέματα υγείας και με την οικονομική καταστροφή μου. Προσπαθώ να σταθώ στα πόδια μου, να ζήσω την οικογένειά μου και κυρίως τα δυο παιδιά μου» είπε κατά την απολογία του, ο Λάμπης Λιβιεράτος και πρόσθεσε: κάνω μία εφήμερη εργασία. Τραγουδάω, αλλά πλέον η δουλειά έχει πέσει πάρα πολύ…».

Αντίστοιχα, ο Β. Θεοδωρικάκος ανέφερε στο δικαστήριο πως το κατάστημα που διατηρούσαν στην Αγία Παρασκευή έκλεισε το 2012, ενώ τους τελευταιές έξι μήνες ζωής του δεν πήγαινε καθόλου καλά.

Υπενθυμίζεται ότι το Μονομελές Πρωτοδικείο είχε κρίνει ένοχους τους δύο επιχειρηματίες, καταδικάζοντας τον Λάμπη Λιβιεράτο σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών με τριετή αναστολή για δύο επιταγές καθώς η τρίτη, ύψους 10.000 ευρώ, δεν έφερε την υπογραφή του.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ