Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Λαμία: 28 μήνες φυλάκιση στον πατέρα που κακοποίησε το 2 μηνών παιδάκι του

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Λαμία: 28 μήνες φυλάκιση στον πατέρα που κακοποίησε το 2 μηνών παιδάκι του

Σοκαριστικές ήταν οι αποκαλύψεις που έγιναν στη δικη του πατέρα που κακοποίησε το μόλις 2 μηνών παιδάκι του, με το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λαμίας να τον καταδικάζει σε 28 μήνες φυλάκιση. Η υπόθεση είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη, όταν τον Δεκέμβριο του 2015 αποκαλύφθηκε στο Καρπενήσι μια υπόθεση ξυλοδαρμού ενός μωρού, στην οποία εμφανιζόταν να εμπλέκονται ο πατέρας, η μητέρα του βρέφους, αλλά και η μητέρα και ο αδερφός του δράστη για υπόθαλψη του τελευταίου.

«Δεν έχω αντικρίσει ξανά τέτοια εικόνα. Ήταν αδύνατη η βλεμματική επαφή με το βρέφος. Όταν προσπάθησα να το πάρω αγκαλιά, αντιδρούσε ενστικτωδώς. Είχε μώλωπες στο μέτωπο και φαινόταν ότι είχε κακοποιηθεί» είπε η παιδίατρος που εξέτασε τότε το μωρό, σοκάροντας ακροατήριο και έδρα. Υπενθυμίζεται, ότι κατά το κατηγορητήριο, ο πατέρας φέρεται να έχει χτυπήσει με ιδιαίτερη βιαιότητα το μερικών μηνών αγοράκι του και μάλιστα στο κεφάλι, δύο φορές μία στα τέλη Νοεμβρίου και το Δεκέμβριο του 2015, προκαλώντας του σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, που έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή του.

Στην απολογία του ο πατέρας εμφανίστηκε μετανιωμένος και ζήτησε συγγνώμη για την πράξη του, ενώ η μητέρα του μωρού, παραδέχτηκε ότι αρχικά είχε πει ψέματα γύρω από όσα συνέβαιναν στο σπίτι της, καθώς φοβόταν τον άνδρα της. Σημειώνεται, ότι το ζευγάρι που έχει αποκτήσει μαζί δυο παιδιά, έχει πλέον χωρίσει, με την γυναίκα να ζητά την επιμέλεια των παιδιών από τον πρωην σύζυγό της.

Εισαγγελική πρόταση «φωτιά»

Για αναποτελεσματικότητα των κοινωνικών δομών του κράτους και συγκάλυψη των φαινομένων ενδοοικογενειακής βίας έκανε λόγο στην αγόρευση του ο Εισαγγελέας Χάρης Λακαφώσης. «Η σημερινή υπόθεση βαρύνεται από ένα φορτίο που συνάδει με τον περίγυρο μιας κλειστής κοινωνίας που φοβάται για το τι θα πει ο κόσμος», ανέφερε χαρακτηριστικά και επεσήμανε την αναποτελεσματικότητα των κοινωνικών δομών που πραγματοποιούν ελέγχους κατόπιν ραντεβού.

Το δικαστήριο καταδίκασε τον πατέρα σε 28 μήνες φυλάκιση, ενώ οι άλλοι τρεις κατηγορούμενοι κρίθηκαν αθώοι, για την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ