Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Λιτόχωρο Πιερίας: Νέα κάθειρξη 20 ετών για τον ισοβίτη δολοφόνο-ληστή

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Λιτόχωρο Πιερίας: Νέα κάθειρξη 20 ετών για τον ισοβίτη δολοφόνο-ληστή

Νέα «καμπάνα» έφαγε ο 46χρονος, που πριν από λίγες εβδομάδες καταδικάστηκε σε ισόβια για ανθρωποκτονία στο Λιτόχωρο Πιερίας. Αυτή τη φορά, ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε εικοσαετή κάθειρξη από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, που τον έκρινε ένοχος για την αιματηρή ληστεία που έγινε το περασμένο καλοκαίρι, σε μίνι μάρκετ στην περιοχή Χαριλάου, κατά την οποία τραυματίστηκε με κουζινομάχαιρο 60χρονη υπάλληλος του καταστήματος.

Αν και η υπόθεση της δολοφονίας το καλοκαίρι του 2012 εξιχνιάστηκε άμεσα από τις διωκτικές Αρχές και ως δράστης ταυτοποιήθηκε ο 46χρονος, εις βάρος του οποίου είχε εκδοθεί και ένταλμα σύλληψης από τον ανακριτή Πιερίας, ο ίδιος, παρέμενε άφαντος επί έξι χρόνια.

Μέχρι που τον περασμένο Ιούνιο συνελήφθη επ’ αυτοφώρω για τη ληστεία στο μίνι-μάρκετ. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, κραδαίνοντας το κουζινομάχαιρο απείλησε την υπάλληλο και την υποχρέωσε να του παραδώσει από το ταμείο 210 ευρώ. Όταν εκείνη κάλεσε σε βοήθεια, εκείνος την χτύπησε με το μαχαίρι στο λαιμό, με αποτέλεσμα να την τραυματίσει.

Ο 46χρονος, που κρατείται στις φυλακές Διαβατών, δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, ούτε εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο. Η ποινή της 20ετούς κάθειρξης ήρθε να προστεθεί σε αυτή της ισόβιας κάθειρξης, με την οποία καταδικάστηκε, μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο, από το ίδιο δικαστήριο, για το προ εξαετίας έγκλημα στο Λιτόχωρο.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ