Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Μενίδι: Πουλούσαν ναρκωτικά με «βαποράκια» ανήλικα παιδιά

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μενίδι: Πουλούσαν ναρκωτικά με «βαποράκια» ανήλικα παιδιά

Βαριές ποινές 14,5 ετών επιβλήθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε πολλούς από τους 34 κατηγορούμενους που φέρονται να είχαν συγκροτήσει δυο ομάδες διακίνησης ναρκωτικών χρησιμοποιώντας ως βαποράκια ανήλικους στο Μενίδι.

Η αποκαλύφθηκε τον Ιούνιο του 2017 και σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι κατηγορούμενοι για μεγάλο χρονικό διάστημα διακινούσε ναρκωτικά καθημερινά από τις 11 το πρωί έως και αργά το βράδυ σε περίπου 20 τοξικομανείς ανά ώρα, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα σπίτια – καβάτζες στο Μενίδι.

Οι αστυνομικοί επιστράτευσαν βίντεο και παρακολουθήσεις δια ζώσης και εντόπισε σε σπίτια κατηγορουμένων vulbegal, lexotanil, lonarid, ποσότητες ηρωίνης, κάνναβης και χρηματικά ποσά.

Δεν υπάρχει εγκληματική οργάνωση

Οι συνολικά 34 κατηγορούμενοι παραπέμπονταν να δικαστούν για τα αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό την διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, με την επιβαρυντική περίσταση, της μεταχείρισης ανήλικων προσώπων κατά την τέλεση των ως άνω πράξεων, η οποία επισύρει ποινή και ισόβιας κάθειρξης.

Το Δικαστήριο όμως έκρινε ότι δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, αλλά αυτό της σύστασης 2 συμμοριών ανεξάρτητων μεταξύ τους, τα μέλη των οποίων όμως διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες, μεταχειριζόμενοι ανήλικα πρόσωπα για την τέλεση των πράξεων τους, και επέβαλλε σε πολλούς από τους κατηγορουμένους ποινές καθείρξεως 14,5 ετών χωρίς αναστολή.

10ετής κάθειρξη με αναστολή 

Οι δικηγόροι τριών εκ των κατηγορουμένων Γλύκας Ιωάννης (φωτό) και Ευαγγελία Καπλανίδου, στους οποίους το Δικαστήριο επέβαλλε ποινές κάθειρξης 10 ετών στους δύο εξ’ αυτούς και 3 ετών φυλάκιση στον τρίτο δήλωσαν: «Είμαστε ιδιαιτέρως ικανοποιημένοι από την απόφαση του Δικαστηρίου. Οι δύο εντολείς μας καταδικάστηκαν σε 10 χρόνια κάθειρξη ΜΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ, καθώς το Δικαστήριο τους αναγνώρισε το ελαφρυντικό του προτέρου έντιμου βίου, ενώ όσον αφορά τον τρίτο εντολέα μας, του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών ετών ως απλού συνεργού, και του αναγνωρίστηκε του ελαφρυντικό του άρθρου 84 παρ 2β ΠΚ, λόγω της τοξικομανίας του.  Στο Δεύτερο βαθμό είμαστε αισιόδοξοι ότι θα αποδομηθεί ακόμη περισσότερο η αποδιδόμενη σε εκείνους κατηγορία».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ