Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

“Μπλόκο” στην έκδοση για το «λίπος» με αίτημα εξαίρεσης

NEWSROOM icon
NEWSROOM
“Μπλόκο” στην έκδοση για το «λίπος» με αίτημα εξαίρεσης

Αίτημα εξαίρεσης των δικαστών που αποφασίζουν για την έκδοση του Γεωργιανού Λάσα Σουασανσβίλι η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Καταγγέλλει παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη από την κυβέρνηση.

Να μπλοκάρει τη διαδικασία έκδοσής του στην Γαλλία επιχειρεί ο Γεωργιανός Λάσα Σουσανσβίλι , καθώς η συνήγορός του υπέβαλλε λίγο πριν την έναρξη της συζήτησης για την υπόθεση αίτημα εξαίρεσης των δικαστών του πολιτικού τμήματος του Αρείου Πάγου.

Πρόκειται για τον διαβόητο Γεωργιανό Λάσα Σουσανσβίλι ο οποίος εκζητείται από τις  γαλλικές αρχές ως αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου , συνήγορος του γεωργιανού με το ψευδώνυμο «Λίπος» ο οποίος εκζητείται ως αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης, από τις  γαλλικές αρχές,  λίγο πριν από την έναρξη της διαδικασίας υπέβαλε αίτημα εξαίρεσης του δικαστηρίου, υποστηρίζοντας ότι “με πρωτοφανή τρόπο το δικαστήριο συνεδριάζει μέσα στον Αύγουστο, όπως δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν για ήσσονος ποινικής σημασίας υπόθεση. Ο λόγος που γίνεται αυτό είναι διότι η Κυβέρνηση έχει υποσχεθεί στη Γαλλία, δηλαδή σε χώρα δανειστή, να τον παραδώσει, έχοντας υπονομευθεί πλήρως η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, αφού πια κάμπτονται όλες οι αρχές του Κράτους Δικαίου, μόνο για να ικανοποιηθούν οι δανειστές…”. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατήγγειλε «ευθεία παρέμβαση της Κυβέρνησης και της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου στην υπόθεση, την ίδια ώρα που μεθοδεύονται νέες Κυβερνητικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη…».

Ποιό είναι το “Λίπος”

Υπενθυμίζεται ότι ο 57χρονος συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Απρίλιο κατά τη διάρκεια κοινής ευρωπαϊκής αστυνομικής επιχείρησης, τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γαλλία. Οι γαλλικές αρχές τού αποδίδουν τον τίτλο ηγετικού στελέχους εγκληματικής οργάνωσης η οποία διέπραττε κλοπές, ξεπλένοντας τα κλοπιμαία. Το συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης απάντησε θετικά στο αίτημα της Γαλλίας για την έκδοση του Σουσανσβίλι, υπό τον όρο της επαναμεταγωγής του στην Ελλάδα, όταν ζητηθεί από τις δικαστικές αρχές, καθώς στη χώρα μας έχει ακόμη εκκρεμότητες. Η διαδικασία ανάπτυξης του αιτήματος εξαίρεσης συνεχίζεται σήμερα στον Άρειο Πάγο παρουσία του εκζητούμενου Γεωργιανού.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ