Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Αθωώθηκε ο γενικός διευθυντής της ΝΔ για την υπόθεση της ΣΤΑΣΥ

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αθωώθηκε ο γενικός διευθυντής της ΝΔ για την υπόθεση της ΣΤΑΣΥ

Στην ομόφωνη αθώωση τόσο του νυν όσο και του πρώην επικεφαλής της ΣΤΑΣΥ για παράβαση καθήκοντος στην καταγγελόμενη υπεξαίρεση 1,2 εκατομμυρίων ευρώ από πωλήσεις εισιτηρίων, προχώρησε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών μετά από 10 συνεδριάσεις.

Ο Νικ. Παπαθανάσης

Ο πρώην επικεφαλής είναι ο  Νικ. Παπαθανάσης (νυν γενικός διευθυντής της ΝΔ) και ο νυν επικεφαλής ο Γ. Θωμόπουλος.

Οι δυο επικεφαλής κατηγορούνταν για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος με βάση συμπεράσματα πορίσματος που είχε συντάξει η γενική επιθεωρήτρια δημόσιας διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου, σύμφωνα με το οποίο από τα τέλη του 2014 έως τα τέλη του 2015 έδρασε κύκλωμα στο Μετρό που υπεξαίρεσε 1,2 εκατ.€ από τις πωλήσεις εισιτηρίων.

Ομόφωνα

Η ομόφωνη κρίση του δικαστηρίου όμως (όπως και η εισαγγελική πρόταση)  ήταν πως ουσιαστικά δεν υφίσταται ζημία του οργανισμού όπως επίσης και πως οι επικεφαλής του δεν «έκαναν τα στραβά μάτια ή προσπάθησαν – με εσωτερικό έλεγχο μετέπειτα- να συγκαλύψουν την υπόθεση».

Ο Γ.Θωμόπουλος

Μαζί τους στο εδώλιο είχαν παραπεμφθεί ακόμα 9 άτομα για άλλα αδικήματα (υπεξαίρεση, υπεξαγωγή εγγράφου και ψευδή βεβαίωση).

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ελλείψει στοιχείων αθώωσε και τους 9 κατηγορούμενους για το αδίκημα της υπεξαίρεσης ενώ καταδίκασε κατά πλειοψηφία 3 από αυτούς σε ποινές κάθειρξης από 6 έως 6,5 χρόνια με αναστολή για τα άλλα αδικήματα.

Το αδίκημα της υπεξαγωγής αφορά στην καταστροφή εσωτερικών εγγράφων της εταιρείας

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ