Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Ο Μένιος Φουρθιώτης ζητά 240.000€ αποζημίωση από την Τζούλια Αλεξανδράτου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ο Μένιος Φουρθιώτης ζητά 240.000€ αποζημίωση από την Τζούλια Αλεξανδράτου

Αποζημίωση ύψους 240.000 ευρώ ζητά ο Μένιος Φουρθιώτης από την Τζούλια Αλεξανδράτου ως αποζημίωση για την ηθική βλάβη που έχει υποστεί από τη μήνυση που έχει καταθέσει εις βάρος του παρουσιαστή και άλλοτε μάνατζέρ της, τον οποίο κατηγορεί για κλοπή.

Υπενθυμίζεται, ότι στην υπόθεση – μυστήριο η εκρηκτική ξανθιά, πρώην πρωταγωνίστρια ερωτικών ταινιών, ισχυρίζεται πως ο Μένιος Φουρθιώτης αφαίρεσε εν αγνοία της το ποσό των 200.000 ευρώ από το χρηματοκιβώτιο του σπιτιού της στα νότια προάστια, ενώ η υπόθεση βρίσκεται ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων χωρίς να έχει εκδικαστεί ακόμη.

Ωστόσο, ο παρουσιαστής στις 12 Ιανουαρίου 2017, που αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση, κατέθεσε σε βάρος της αγωγή, η οποία αναμένεται να εκδικαστεί εντός της εβδομάδας.

Η αγωγή του Μένιου Φουρθιώτη

«Βίωσα μεγάλη ψυχική ταλαιπωρία, δοκιμάζοντας τα όριά μου, καθόσον απολογήθηκα ενώπιον ανακρίτριας, αφέθηκα ελεύθερος, αλλά η προσβολή που υπέστην ως προσωπικότητα είναι ανομολόγητη, καθώς σαν άνθρωπος της τηλεόρασης με εκπομπές στους τηλεοπτικούς σταθμούς Extra 3 και Epsilon TV βρέθηκα σε πολύ δύσκολη θέση, τόσο έναντι των συναδέλφων μου, όσο και έναντι του εργοδότη μου, στον οποίο κλήθηκα, όπως ήταν φυσικό να δώσω εξηγήσεις, κινδυνεύοντας να χάσω την εργασία μου.

Άμεσο αποτέλεσμα της ενορχηστρωμένης σφοδρότατης συκοφαντικής επίθεσης εναντίον μου, ήταν να δοκιμάσω έντονη στενοχώρια και θλίψη, καθόσον δυσφημίστηκα ανά την Ελλάδα, ως γνωστός τηλεπαρουσιαστής, περαιτέρω εξετέθην ανεπανόρθωτα στον επαγγελματικό και κοινωνικό μου περίγυρο, δεδομένου ότι παρουσιάστηκα ως ‘παραβάτης διακεκριμένη κλοπής’», αναφέρει χαρακτηριστικά ο παρουσιαστής.

Στην αγωγή του περιγράφει αναλυτικά το ιστορικό της γνωριμίας του με το  πρώην μοντέλο, υπογραμμίζοντας ότι εκείνη του οφείλει χρήματα από την διακοπή της συνεργασίας τους.

«Την 24η Ιουνίου 2010 συνήφθη μεταξύ εμού και της εναγόμενης Σύμβαση Παροχής Υπηρεσιών, σύμφωνα με την οποία εκείνη ανέθετε σε εμένα και στον τότε συνεργάτη μου Σπυρίδωνα Ρέβη την προβολή και διαφήμιση αυτής, καθ’ οιονδήποτε τρόπο κρίναμε εμείς σωστό, στους χώρους τους οποίους η ίδια κινείτο επαγγελματικά. Η ως άνω επαγγελματική συνεργασία όμως ξεκίνησε προφορικά από τις 7 Ιανουαρίου του 2010», περιγράφει ο Μένιος Φουρθιώτης.

Ωστόσο, στις 20 Ιουλίου 2010 η Τζούλια Αλεξανδράτου, φέρεται να αποφάσισε μονομερώς και ενάντια στο μεταξύ τους συμφωνητικό -όπως καταγγέλλεται από την πλευρά του- να διακόψει την συνεργασία, παραβιάζοντας συγκεκριμένο άρθρο του συμφωνητικού και ενεργοποιώντας ορισμένες ποινικές ρήτρες που αυτό περιείχε. «Εξ αυτού του λόγου η εναγόμενη μου οφείλει την αποζημίωσή μου και την οποία μέχρι και σήμερα, παρότι είχε οχληθεί πλειστάκις αρνείται κατηγορηματικώς να μου καταβάλει».

Πέντε χρόνια μετά τη διακοπή της συνεργασίας τους κι ενώ ο παρουσιαστής ήδη διατηρεί εκπομπή στην τηλεόραση, καλείται στις 8 Μαΐου του 2015 από την ανακρίτρια να απολογηθεί για την πράξη της διακεκριμένη κλοπής, έπειτα από μήνυση της Τζούλιας Αλεξανδράτου στο αστυνομικό τμήμα της Νέας Ερυθραίας τον Σεπτέμβριο του 2010.

Η μήνυση της Τζούλιας Αλεξανδράτου

«Διαμένω στον Διόνυσο Αττικής σε μονοκατοικία. Κατά το χρονικό διάστημα από την 28/8/2010 έως την 18.00 ώρα της 1/9/2010, ενώ απουσίαζα από την οικία μου, άγνωστοι δράστες παραβίασαν το παράθυρο που οδηγεί στο υπόγειο σπάζοντας το τζάμι αυτού, εισήλθαν εντός και αφού ερεύνησαν τους χώρους του υπογείου, αφαίρεσαν από εντός της ντουλάπας ένα χρηματοκιβώτιο το οποίο ήταν εντοιχισμένο. Οι δράστες γνώριζαν τον συνδυασμό καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα ήταν αδύνατον να το αποκολλήσουν, εφόσον ήταν εσωτερικά βιδωμένο στον τοίχο. Οι δράστες αφού ανέβηκαν στο ισόγειο της οικίας αφαίρεσαν από το ντουλάπι το οποίο ήταν δίπλα στην κεντρική είσοδο τον μηχανισμό καταγραφής του συστήματος παρακολούθησης. Το χρηματοκιβώτιο περιείχε 200.000 ευρώ», ανέφερε η μήνυση της εκρηκτικής ξανθιάς.

Μια εβδομάδα αργότερα είχε καταθέσει συμπληρωματικά, κατονομάζοντας ως δράστη τον Μένιο Φουρθιώτη, υποστηρίζοντας ότι την πληροφορία αυτή της έδωσε ο Μ.Β. ο οποίος είχε ακούσει ότι προσχεδίαζε κλοπή ο παρουσιαστής σε βάρος της. Αυτές τις συνομιλίες είχαν, σύμφωνα με την Τζούλια Αλεξανδράτου, ακούσει τρία ακόμη άτομα. Μάλιστα, είχε υποστηρίξει ότι το χρηματοκιβώτιο είχε τοποθετηθεί με δικό του τεχνικό και ο χώρος ήταν γνωστός μόνο σε αυτούς τους δύο.

Ο παρουσιαστής επισημαίνει στην αγωγή του ότι στην αρχή, στη μήνυση, η ξανθιά μπάρμπι έκανε λόγο μόνο για την κλοπή, ενώ μια εβδομάδα αργότερα «αβασίμως και ελλείψει ενδείξεων» όπως σχολιάζει, τον κατονομάζει ως δράστη. «Η εναγόμενη παρότι γνώριζε ότι δεν είμαι εγώ αυτός ο οποίος σχεδίασε την κλοπή του ανωτέρω χρηματοκιβωτίου, παρότι στηρίχθηκε, προκειμένου να με κατονομάσει, σε έωλες και σαθρές, ανυπόστατες ενδείξεις, παρά ταύτα προχώρησε στην συγκεκριμένη κατάθεση της μόνο για να με κατασυκοφαντήσει και να προσβάλει την τιμή και την υπόληψή μου.

Οι αντιφατικές καταθέσεις για τον βασιλιά του πορνό

Η Τζούλια Αλεξανδράτου σε κάποια από τις καταθέσεις της, φέρεται να επικαλέστηκε ως μάρτυρα τον Δημήτρη Σειρηνάκη, με τον οποίο είχε συνεργαστεί επαγγελματικά όταν η εκείνη είχε γυρίσει ερωτικές ταινίες με την εταιρία του. Τότε, υποστήριξε ότι ο Σειρηνάκης την είχε καλέσει στο γραφείο για να της παρουσιάσει δύο πρόσωπα, από τα οποία ο Μένιος Φουρθιώτης φέρεται -σύμφωνα πάντα με την ίδια- ότι ζήτησε να την κλέψουν.

Συκοφαντική, δυσφημιστική, αναληθή και ανυπόστατη χαρακτηρίζει την κατάθεση της πρώην συνεργάτιδάς του, ο Μένιος Φουρθιώτης, υπογραμμίζοντας ότι όταν ο Δημήτρης Σειρηνάκης κλήθηκε να καταθέσει στην ανακρίτρια, είπε διαφορετικά πράγματα. «Αυτά τα πράγματα τα είπε η ίδια η Τζούλια όταν ήρθε στο γραφείο μου και όχι εγώ σε εκείνη. Κατά τη συνομιλία μας δε, δεν υπήρχε κανένα άλλο πρόσωπο παρόν».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ