Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Καταδίκη για θανατηφόρα σωματική βλάβη για τη δολοφονία Μπακαρί

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Καταδίκη για θανατηφόρα σωματική βλάβη για τη δολοφονία Μπακαρί

Στα «μαλακά» έπεσαν οι κατηγορούμενοι για τον θάνατο του 23χρόνου Αμερικανού τουρίστα Μπακαρί Χέντερσον στο Λαγανά Ζακύνθου, τον Ιούλιο του 2017.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Πάτρας το οποίο εξέδωσε σήμερα την ετυμηγορία του μετά από μακρά ακροαματική διαδικασία δύο μηνών, προχώρησε σε μετατροπή της κατηγορίας της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε θανατηφόρα σωματική βλάβη. Συνολικά, στο εδώλιο κάθονταν εννέα κατηγορούμενοι. Ο πρώτος κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για θανατηφόρα σκοπούμενη σωματική βλάβη και καταδικάστηκε σε ποινή καθείρξεως 15 ετών. Ο δεύτερος (ο μπάρμαν), ο τρίτος και ο τέταρτος κατηγορούμενος καταδικάστηκαν για απλή σωματική βλάβη, αδικήμα το οποίο έχει παραγραφεί και συνεπώς έπαυσε η ποινική δίωξη σε βάρος τους.

Ο πέμπτος κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για θανατηφόρα σωματική βλάβη και του επιβλήθηκε ποινή καθείρξεως πέντε ετών. Ο 6ος, 7ος, 8ος και 9ος κατηγορούμενος κρίθηκαν ένοχοι για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και τους επιβλήθηκαν ποινές καθείρξεως εννέα και δέκα ετών. Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα οι ποινές να έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα και έτσι οι καταδικασθέντες θα οδηγηθούν στη φυλακή.

Όλοι οι κατηγορούμενοι, κατά την ακροαματική διαδικασία, δήλωσαν αθώοι καθώς όπως υποστήριξαν ή δεν χτύπησαν τον 23χρόνο ή τα χτυπήματα τους δεν ήταν που επέφεραν τον θάνατο.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, και για αρκετές ημέρες, παρόντες στη δίκη ήταν και οι γονείς του θύματος. Μετά την έκδοση της ετυμηγορίας του Δικαστηρίου, εμφανίστηκαν απογοητευμένοι με τις ποινές που αποφάσισε να επιβάλει το Δικαστήριο.

Η μητέρα του μιλώντας στους δημοσιογράφους επεσήμανε. «Αν κάτι τέτοιο συνέβαινε στην Αμερική θα ήταν άλλο το αποτέλεσμα. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ένας άνθρωπος δολοφονήθηκε. Τον πέταξαν και τον χτυπούσαν σαν σκυλί, γύρισαν πίσω χωρίς τύψεις για αυτό που προκάλεσαν. Δεν υπάρχουν τύψεις για τη χαμένη ζωή του παιδιού μου. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι με την απόφαση. Δεν νομίζω ότι αυτό είναι δικαιοσύνη για μια δολοφονία. Σκότωσαν έναν άνθρωπο με άγριο τρόπο», είπε, ξεσπώντας σε κλάματα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ