Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Πλαστογράφησε το απολυτήριο του αδελφού του για να προσληφθεί στο ΕΚΑΒ

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πλαστογράφησε το απολυτήριο του αδελφού του για να προσληφθεί στο ΕΚΑΒ

Ακόμη ένα περιστατικό με πλαστό απολυτήριο λυκείου αυτή τη φορά, αποκαλύφθηκε με δράστη έναν εργαζόμενο του ΕΚΑΒ, μετά την υπόθεση της 53χρονης καθαρίστριας στον Βόλο. Το Πενταμελές Εφετείο της Πάτρας τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς, ενώ πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης με αναστολή.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο άνδρας είχε κάνει χρήση του απολυτηρίου του… αδελφού του, προκειμένου να προσληφθεί με τον τρόπο αυτό ως διασώστης στο ΕΚΑΒ. Συγκεκριμένα, έψαχνε να βρει δουλειά στο Δημόσιο, ωστόσο έμαθε ότι έπρεπε να προσκομίσει απολυτήριο λυκείου.

Όπως ανέφερε στην κατάθεσή του, ακόμα και πολιτικό πρόσωπο που είχε πλησιάσει τού είχε πει πως ο μόνος τρόπος για να τα καταφέρει ήταν να… βρει ένα απολυτήριο! Αποφάσισε, λοιπόν, να βάλει στο απολυτήριο του αδελφού του τη δική του φωτογραφία και το δικό του όνομα!

Η πλαστογραφία αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια ελέγχων και βρέθηκε αντιμέτωπος με κατηγορίες για τα αδικήματα της ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης και της νόθευσης εγγράφου. Ενώπιον του δικαστηρίου οι συνάδελφοί του έκαναν λόγο για έναν σωστό, εργατικό και υπεύθυνο επαγγελματία που πρόσφερε τις υπηρεσίες του. «Εάν είχαμε άλλους πέντε σαν κι αυτόν, το ΕΚΑΒ θα λειτουργούσε καλύτερα» κατέθεσε συνάδελφός του.

Και δεύτερο περιστατικό

Όπως αποκαλύφθηκε πριν από λίγες ημέρες, αυτό δεν ήταν το μοναδικό περιστατικό που αφορά το ΕΚΑΒ, καθώς και το 2014 σε έλεγχο ταυτοποίησης πτυχίων είχε βρεθεί ύποπτος ένας 51χρονος -σήμερα- πρώην εργαζόμενος. Ο συγκεκριμένος πλαστογράφησε το πτυχίο τεχνικού λυκείου επειδή, αν και είχε τελειώσει τη σχολή του ΕΚΑΒ, του είπαν ότι δεν μπορεί να διοριστεί με πτυχίο του ΟΑΕΔ.

Ο εργαζόμενος του ΕΚΑΒ καταδικάστηκε πρωτόδικα σε κάθειρξη 20 ετών με αναστολή ως την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, όπου του επιβλήθηκε κάθειρξη 13 ετών. Έχει προσφύγει στον Αρειο Πάγο και περιμένει ακόμα την απόφαση.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ