Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Προσωρινή ανακωχή στον «πόλεμο» Κούστα-Γιαννικοπούλου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Προσωρινή ανακωχή στον «πόλεμο» Κούστα-Γιαννικοπούλου

Σε προσωρινή… παύση πυρός προχώρησαν ο εφοπλιστής Γιάννης Κούστας και η πρώην σύζυγός του Σοφία Γιαννικοπούλου, στην ποινική διαμάχη τους ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων της Αθήνας με αφορμή το βίαιο επεισόδιο που φέρεται να είχε συμβεί στο σπίτι της οικογένειας τις παραμονές Χριστουγέννων του 2012.

Δέκα ημέρες μετά την «μητέρα των μαχών» που έδωσαν στα αστικά δικαστήρια με μήλον της έριδος την περιουσία, οι δικηγόροι των δύο πλευρών καθώς και η μηνύτρια και πολιτικώς ενάγουσα Σοφία Γιαννικοπούλου έφτασαν νωρίς χθες το πρωί στο Εφετείο. Παρά τις διαδοχικές συνομιλίες που είχαν έξω από τη δικαστική αίθουσα, δεν φάνηκε να βρίσκουν τη χρυσή τομή για την επίλυση της αντιδικίας.

Χρειάστηκε η επίμονη προσπάθεια του προέδρου του δικαστηρίου, προκειμένου να ξανασκεφτούν οι δύο πρώην σύζυγοι τις κατηγορίες που έχουν ανταλλάξει. Υπενθυμίζεται πως, μετά από μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του η επί σειρά ετών σύζυγός του, ο 62χρονος εφοπλιστής κατηγορείται για ενδοοικογενειακή απειλή και ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη που φέρονται να τελέστηκαν μπροστά στα μάτια της 11χρονης -τότε- κόρης του ζευγαριού.

  • Πρόεδρος: Είναι ξεκάθαρα μια οικογενειακή υπόθεση από το 2012. ΄Έχουμε 2019… Έχουν περάσει τόσα χρόνια, δεν έχει υπάρξει κάποια εκτόνωση της έντασης;
  • Συνηγόρος Σοφίας Γιαννικοπουλου: Μη ρωτάτε εμάς, κάναμε προσπάθεια από την πρώτη στιγμή. Θα έλεγα να ρωτήσετε την πλευρά της υπεράσπισης.
  • Συνηγόρος Γιάννη Κούστα: Εμείς οι δικηγόροι κάναμε προσπάθεια. Και οι δύο πλευρές.
  • Πρόεδρος: Νομίζω ότι πρέπει να βρεθεί μια λύση. Ενήλικοι άνθρωποι είμαστε. Είναι τα παιδιά στη μέση, στο κάτω- κάτω
  • Δικηγόρος Γιάννη Κούστα: Κύριε πρόεδρε, ο κ. Κούστας λέει εύλογα ότι δεν θέλει να του μείνει η ρετσινιά ότι χτύπησε κάποιον.

Η στάση του προέδρου οδήγησε τις δύο πλευρές να ζητήσουν σύντομη διακοπή της δίκης προκειμένου να συνεννοηθούν με τους εντολείς τους και, περίπου μίση ώρα αργότερα, επέστρεψαν λέγοντας… «εισακουστήκαμε»! Στο δικαστήριο αναγνώστηκαν στη συνέχεια δηλώσεις τόσο του εφοπλιστή όσο και της πρώην συζύγου του, η οποία απάντησε και σε διευκρινιστικές ερωτήσεις του προέδρου.

«Με τον κύριο Κούστα ζήσαμε 22 χρόνια μαζί, γνωρίζει πολύ καλά τι έχει συμβεί εκείνη την ημέρα, ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό, μια ένταση της στιγμής», ανέφερε η κυρία Γιαννικοπούλου και πρόσθεσε: «Σήμερα προέχει η ηρεμία των παιδιών μας που υπεραγαπούν τον πατέρα τους. Η συνέχιση της μεταξύ μας αντιδικίας μόνο επιβλαβής μπορεί να είναι».

Ακολούθως, πήραν τον λόγο οι συνήγοροι του Γιάννη Κούστα που ανέγνωσαν στο δικαστήριο τη δήλωση του εφοπλιστή:

  • «Εκφράζω ειλικρινώς τη λύπη μου για το ατυχές συμβάν, εκτιμώ τη διάθεση της άλλης πλευράς να πέσουν οι τόνοι και στο πλαίσιο αυτό ανακαλώ την αντίθετη μήνυση μου».

Σε ερώτηση της έδρας, η πρώην σύζυγος του 62χρονου διευκρίνισε πως ο κατηγορούμενος δεν είχε πρόθεση να την χτυπήσει, με τον πρόεδρο να σχολιάζει:

  • «Εμείς οι άνδρες, μερικές φορές έχουμε και προβλήματα!».

Στην πρόταση της η εισαγγελέας είπε πως προκύπτουν αμφιβολίες αναφορικά με το δόλο του κατηγορουμένου και ζήτησε να κηρυχθεί αθώος. Υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, το δικαστήριο έκρινε αθώο τον Γιάννη Κούστα, ενώ ο πρόεδρος είπε απευθυνόμενος στις δύο πλευρές:

  • «Κάνατε πολύ καλά για τα παιδιά σας και εύχομαι τα καλύτερα σε όλους».

Πρωτόδικα, σύμφωνα με την εφημερίδα “Espresso” ο εφοπλιστής είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών με αναστολή για τον ξυλοδαρμό της εν διαστάσει- τότε- συζύγου του και είχε ασκήσει έφεση στην επίμαχη απόφαση.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ