Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Ρόδος: Παρίστανε την πλούσια κληρονόμο από την Τουρκία και “δανείστηκε” 350.000€ από δικηγόρο

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ρόδος: Παρίστανε την πλούσια κληρονόμο από την Τουρκία και “δανείστηκε” 350.000€ από δικηγόρο

«Άνθρακας» αποδείχτηκε η τεράστια κληρονομιά  που διατυμπάνιζε ότι την περίμενε στην Τουρκία η Ροδίτισσα κατηγορουμένη για απάτη η οποία κατάφερε να δανειστεί από δικηγόρο του νησιού  325.000 ευρώ προκειμένου να τακτοποιήσει τις τρέχουσες οικονομικές της εκκρεμότητες.

Εμφανιζόμενη ως πλούσια κληρονόμος στην Τουρκία, η γυναίκα η οποία είναι κάτοικος Ρόδου,  φέρεται ότι έπεισε το δικηγόρο να τη δανείζει αφειδώς για να μπορέσει, όπως του έλεγε,  να κάνει αποδοχή της μεγάλης κληρονομιάς που της είχε αφήσει ο πατέρας της στην Τουρκία ο οποίος είχε πεθάνει.  Όπως υποστήριζε, ήθελε να διευθετήσει τις φορολογικές και νομικές της υποχρεώσεις που απέρρεαν από αυτή την κληρονομιά αλλά επειδή, προς το παρόν είχε αδυναμία ρευστοποίησης των περιουσιακών της στοιχείων, χρειαζόταν επειγόντως χρήματα.

 Έτσι, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, από τις 25 Φεβρουαρίου του 2012 έως τις 23 Οκτωβρίου του ίδιου χρόνου, τον έπεισε να της καταβάλει συνολικά 325.000 ευρώ, ως δάνειο  «παριστάνοντας του εν γνώσει της, το ψευδές γεγονός της οικονομικής της ευρωστίας και την αναμονής κτήσης από μέρους της, της κληρονομιάς του αποβιώσαντος πατέρα της, στην Τουρκία».

Όπως αποκαλύπτει όμως η εφημερίδα «δημοκρατική» η γυναίκα στην πραγματικότητα όχι μόνο είχε αποποιηθεί την περίφημη αυτή κληρονομιά αλλά δεν διέθετε καμία τραπεζική κατάθεση!

Έτσι, βρίσκεται κατηγορούμενη για απάτη σε βάρος του δικηγόρου με το περιουσιακό όφελος ή την προξενηθείσα ζημία να υπερβαίνει τα 120.000 ευρώ κατ’ εξακολούθηση.  Η δίκη της αναμένεται μάλιστα να διεξαχθεί σε λίγες ημέρες ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ