Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Σήμερα η απόφαση για το φονικό στις Πατσίδες

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σήμερα η απόφαση για το φονικό στις Πατσίδες

Εν αναμονή της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Λασιθίου βρίσκονται οι συγγενείς του 69χρονου που δολοφονήθηκε τον Οκτώβριο του 2016 από έναν 67χρονο Οικονομολόγο, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Μέχρι σήμερα δεν έχει προκύψει ούτε από την ακροαματική διαδικασία η διασύνδεση θύτη και θύματος, ενώ ο 67χρονος φερόμενος ως δράστης αρνείται την κατηγορία και υποστηρίζει ότι το θύμα ήταν άγνωστος και τον επισκέφθηκε στο σπίτι του στις Πατσίδες με σκοπό να τον ληστέψει. Από τις έρευνες όμως της αστυνομίας φαίνεται πως ο θύτης δέχτηκε τον 69χρονο στο σπίτι του και υπήρξε καβγάς αφού πρώτα ήπιαν καφέ.

Ερωτηματικά έχει προκαλέσει η μαρτυρία αστυνομικού σύμφωνα με την οποία ο 69χρονος, πολύ σοβαρά τραυματισμένος, κατάφερε να ψελλίσει κάποιες λέξεις, όπως τη λέξη «ψέματα», πριν καταρρεύσει. Λίγες ώρες μετά άφησε στο χειρουργείο, την τελευταία του πνοή. Ο 67χρονος οικονομολόγος επιμένει σε αυτή την εκδοχή από την απολογία του στην ανακρίτρια μέχρι την απολογία του στη δίκη.

Τρία μαχαίρια

Υπενθυμιζεται, ότι το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στις 20 Οκτωβρίου του 2016 στη μονοκατοικία όπου διέμενε ο κατηγορούμενος, στις Πατσίδες, ενώ οι Αρχές ειδοποιήθηκαν από τον ιδιο!  Μετέβησαν στο σημείο, όπου βρήκαν αμφότερους τους άνδρες τραυματισμένους, μέσα στα αίματα, βρίσκοντας στο σημείο τρία μαχαίρια, αλλά και μια κατσούνα.

Το θύμα υπέκυψε στα βαρύτατα τραύματά του κατά τη διάρκεια της επέμβασης στην οποία υποβλήθηκε, αλλά παρά τα δυο χρόνια που έχουν περάσει, δεν έχουν διευκρινιστεί οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το φονικό. Ωστόσο, οι Αρχές εκτιμούν ότι οι δύο άνδρες, που φέρονται να ήρθαν στα χέρια, δε γνωρίζονταν καν μεταξύ τους.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ