Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Σκότωσε τη μάνα του και τώρα απαιτεί (!) να την κληρονομήσει

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σκότωσε τη μάνα του και τώρα απαιτεί (!) να την κληρονομήσει

Με 14 μαχαιριές δολοφόνησε, πριν από έξι χρόνια, την 61χρονη μητέρα του στο Γεννάδι της Ρόδου. Η άτυχη γυναίκα είχε βρεθεί κατακρεουργημένη, από συγγενείς της, μέσα σε μία λίμνη αίματος, στο πάτωμα της κουζίνας του σπιτιού της, τον Ιούνιο του 2012.  Δράστης ο 26χρονος γιος της ο οποίος με τη βοήθεια της 36χρονης φίλης του από τη Ρωσία άρχισε να χτυπάει με το μαχαίρι τη μητέρα του, πισώπλατα, την ώρα που εκείνη έμπαινε στην κουζίνα για να του φτιάξει τον καφέ που είχε ζητήσει.

Σύμφωνα μάλιστα με την κατηγορία, η 61χρονη προσπαθούσε να κρατηθεί στη ζωή όταν η φίλη του γιου της, του ζήτησε να την «αποτελειώσει» γιατί δεν αντέχει τις κραυγές της. Εκείνος τότε, μετά την παρότρυνση της φίλης του, πήγε δίπλα στη μητέρα του και της κατάφερε τη θανάσιμη μαχαιριά στο λαιμό.

Ο 26χρονος γιος του θύματος με τη φίλη του βγήκαν από το σπίτι και πέταξαν τα ματωμένα ρούχα και τα παπούτσια της άτυχης γυναίκας, σε κάδους απορριμμάτων, στα γύρω χωριά.

Τη σκότωσε για την περιουσία της

Αιτία του εγκλήματος ήταν η  κληρονομιά του θύματος η οποία είχε  10 ακίνητα και διαμερίσματα στη Ρόδο, ενώ διατηρούσε επιπλέον τραπεζική θυρίδα και  λογαριασμό  με ποσό 70.000 ευρώ.

Το Νοέμβριο του 2015, το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της  Κω, καταδικάζει το γιο του θύματος σε ισόβια και επιπλέον  ποινή φυλάκισης 18 μηνών ενώ, την 36χρονη φίλη του, σε κάθειρξη 17 ετών για  απλή συνέργεια στην  ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Η δικαστική μάχη 

Η τραγική ειρωνεία είναι πως ένα χρόνο πριν την καταδίκη του, ο 26χρονος  μάθαινε πως είχε κληρονομήσει μαζί με τα άλλα  δύο αδέλφια του,  την περιουσία της μητέρας του. Τον Νοέμβριο του 2014 εκδόθηκε κληρονομητήριο από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου με τη διαδικασία της εκούσιας δικαιοδοσίας, με το οποίο περιέρχονταν όλα τα περιουσιακά στοιχεία της 61χρονης στην κυριότητα του κατηγορουμένου εξ’ αδιαιρέτου με την αδελφή του αλλά και τον ετεροθαλή αδελφό του, από το δεύτερο γάμο της μητέρας του, ο οποίος διαμένει στην Αυστραλία, ενώ αποκλειόταν οποιουδήποτε κληρονομικού δικαιώματος ο εν διαστάσει, δεύτερος σύζυγος του θύματος.

Σύμφωνα όμως με τη «δημοκρατική», με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Ρόδου, ο 26χρονος τελικά κηρύχθηκε ανάξιος να πάρει μέρος της κληρονομιάς της μητέρας του, μετά από προσφυγή που άσκησε ο ετεροθαλής αδελφός του.

Με ιατρικές γνωματεύσεις ζητεί την περιουσία της μητέρας του

Η απόφαση αυτή όμως καθόλου δεν άρεσε στον καταδικασθέντα γιο του θύματος που αποφάσισε, παρότι είχε σκοτώσει με τα ίδια του τα χέρια τη μητέρα του να διεκδικήσει την περιουσία της. Έτσι, άσκησε έφεση, υποστηρίζοντας πως δεν έχει καταδικαστεί τελεσίδικα για το έγκλημα.

Επικαλούμενος εξάλλου ψυχιατρικές γνωματεύσεις σύμφωνα με τις οποίες πάσχει από διπολική διαταραχή, αυτοκτονικό ιδεασμό και κατάθλιψη ως αποτέλεσμα της παρατεταμένης χρήσης ναρκωτικών, ισχυρίζεται ότι έχει μειωμένο καταλογισμό και αναπηρία άνω του 67%., με βάση σχετικό έγγραφο του ΚΕΠΑ. Για όλους αυτούς τους λόγους, ζητεί να ακυρωθεί η απόφαση που τον …πέταξε έξω από την κληρονομιά της μητέρα του. Η έφεσή του θα συζητηθεί στις 11 Ιανουαρίου του 2019.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ