Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Στα “χαρακώματα” Αντώνης Λιβάνιος και Έμυ (πρώην) Λιβανίου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στα “χαρακώματα” Αντώνης Λιβάνιος και Έμυ (πρώην) Λιβανίου

Μαίνεται ο «πόλεμος» μεταξύ της Έμυς Ζησιοπούλου και του πρώην συζύγου της Αντώνη Λιβάνιου, τον οποίο η ίδια φέρεται να αναζητά αρκετά χρόνια προκειμένου να λύσουν τις οικογενειακές τους διαφορές. Μάλιστα, αν και εκείνος δεν εμφανίζεται ποτέ σε δικαστήριο και φαινόταν πως έχει μπει ένα τέλος στην μεταξύ τους διαμάχη, αυτή τη φορά η έκδοση μιας απόφασης σε βάρος του, οδηγεί το ζευγάρι πίσω στις δικαστικές αίθουσες.

Σύμφωνα με το «Εθνος», ήταν 27 Αυγούστου του 2013 όταν κατέθεσε αγωγή σε βάρος του πρώην συζύγου της η Έμυ Λιβανίου, ενώ κάποια χρόνια αργότερα εκδόθηκε απόφαση επί αυτή της αγωγής. Τώρα, ο Αντώνης Λιβάνιος άσκησε ανακοπή ερημοδικίας προκειμένου να «εξαφανίσει» την απόφαση που βγήκε ερήμην, (δεν ήταν παρών στο δικαστήριο) και η υπόθεση να συζητηθεί εκ νέου.

Διαψεύστηκα, λόγω αντισυζυγικής συμπεριφοράς

«Αν και στο γάμο αυτό είχα στηρίξει όλες τις ελπίδες μου για μια αρμονική συμβίωση και δημιουργία ενός αρμονικού οικογενειακού περιβάλλοντος, που θα επέτρεπε την σωστή ανάπτυξη και ανατροφή των τέκνων μας, διαψεύστηκα, λόγω της αντισυζυγικής συμπεριφοράς του πρώην συζύγου μου, η οποία οδήγησε σε πλήρη και διάσπαση της έγγαμης συμβίωσής μας, εξ αποκλειστικής και μόνο δικής του υπαιτιότητας» αναφέρει κατά πληροφορίες στην αγωγή της η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια.

Το 2013, όταν και κατατέθηκε η σχετική αγωγή επί της οποίας εκδόθηκε απόφαση για την διατροφή των παιδιών του ζευγαριού, η λαμπερή παρουσιάστρια ζητούσε διατροφή περίπου 5.500 ευρώ για τα έξοδα των δύο παιδιών της, προκειμένου φυσικά αυτά να συνεχίσουν να διατηρούν το ίδιο βιοτικό επίπεδο και συνήθειες, που είχαν πριν το τέλος του γάμου των γονιών τους.

Τότε, η Έμη Λιβανίου είχε δουλειά σε ένα ραδιοφωνικό σταθμό, με ιδιαίτερα χαμηλό εισόδημα, με το οποίο -όπως ισχυρίζεται- στην σχετική αγωγή «ήταν πενιχρό, ενώ ο αντίδικος βρίσκεται σε εξαιρετική οικονομική κατάσταση, καθώς το εισόδημά του υπερβαίνει το ποσό των 10.000 ευρώ μηνιαίως».

Η ίδια είχε επωμιστεί -όπως αναφέρει- και τα έξοδα του σπιτιού που διαμένει με τα παιδιά της, αλλά και την καταβολή του ενοικίου του πολυτελούς διαμερίσματος της οικογένειας στο Κολωνάκι, το οποίο αγγίζει τα 180 τ.μ. Το μεγαλύτερο όμως βάρος της είναι η εξόφληση του δανείου που είχε λάβει ο σύζυγός της.

Διώκει εμένα ως εγγυήτρια

«Μπήκα εγγυήτρια σε σύμβαση στεγαστικού δανείου του πρώην συζύγου μου. Εγγυήθηκα στην Εμπορική Τράπεζα την τήρηση όλων των υποχρεώσεων του οφειλέτη συζύγου μου – αντιδίκου, προκειμένου να του χορηγηθεί στεγαστικό δάνειο ύψους 402.000 ευρώ, για αγορά γραφειακών χώρων ογδόου ορόφου. Ενόψει δε μη εξόφλησης των οφειλόμενων δόσεων από τον αντίδικο, η τράπεζα άρχισε να διώκει εμένα ως εγγυήτρια», εξηγεί η κ. Λιβανίου, η οποία κατάφερε τελικά να λύση τη σύμβαση εγγύησης με την τράπεζα, αφού προηγουμένως της επιβλήθηκε να καταβάλλει το ποσό των 50.000 ευρώ.

Μάλιστα, ο αδελφός της παρουσιάστριας που είχε κληθεί να καταθέσει κατά τη συζήτηση της αγωγής, στην οποία ο Αντώνης Λιβάνιος δεν είχε παρασταθεί, είχε αναφέρει στο δικαστήριο:

«Τον αναζητούμε παρά πολύ καιρό. Είχε πάρει δάνειο 400.000 ευρώ για ένα ακίνητο, στη συνέχεια πήρε άλλες 300.000 κι έφυγε. Είχε πάρει και 600.000 ευρώ από μια ΜΚΟ και εξαφανίστηκε ο Λιβάνιος! Υπάρχουν δημοσιεύματα», είπε στο δικαστήριο ο αδελφός της Έμυς Ζησιοπούλου. Υπενθυμίζεται, ότι στον ορυμαγδό των εξελίξεων γύρω από το σκάνδαλο των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων επρόκειτο να ελεγχθεί και το Ελληνικό Ινστιτούτο Επικοινωνίας Leadership, το οποίο σύμφωνα με τον επίσημο πίνακα της ΥΔΑΣ έλαβε από το 2005 έως το 2008 605.942 ευρώ. Το ινστιτούτο είχε δημιουργηθεί δημιουργήθηκε το 2000 από τον επιχειρηματία Αντώνη Λιβάνιο, που είχε διατελέσει και στέλεχος της επικοινωνιακής ομάδας της ΝΔ και αναπληρωτής διευθυντής στο «Ίδρυμα Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλή».

Το ζευγάρι, φαίνεται πως το 2011 είχε υπογράψει ιδιωτικό συμφωνητικό, στο οποίο ο κ. Λιβάνιος φέρεται να είχε συμφωνήσει την καταβολή ποσού ύψους 22.000 ευρώ ετησίως και το ενοίκιο του σπιτιού της οικογένειας, 5.000 ευρώ για δαπάνες των κοινοχρήστων, 25.000 ευρώ ετησίως για το σχολείο των δύο παιδιών, 2.500 για τα μαθήματα αγγλικών, 6.000 ευρώ για ιδιαίτερα μαθήματα και αρκετές ακόμη δαπάνες. Με αυτό το χαρτί η δημοσιογράφος, θέλησε να δείξει στο δικαστήριο την οικονομική επιφάνεια του πρώην συζύγου της, προκειμένου να αιτηθεί ανάλογο ποσό διατροφής.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ