Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Στις 12 Νοεμβρίου η απόφαση για τη δολοφονία του Μπάκαρι Χέντερσον

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στις 12 Νοεμβρίου η απόφαση για τη δολοφονία του Μπάκαρι Χέντερσον

Στις 12 Νοεμβρίου αναμένεται η ανακοίνωση της απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικασρηρίου Πατρών για τη δολοφονία του Αμερικανού Μπάκαρι Χέντερσον στον Λαγανά της Ζακύνθου.

Σήμερα το δικαστήριο συνεδριάζει προκειμένου να αγορεύσουν οι 12 συνήγοροι υπεράσπισης των 9 κατηγορουμένων στην υπόθεση. Οι τελευταίες συνεδριάσεις γίνονται παρουσία των γονιών του νεαρού Αμερικανού που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου το καλοκαίρι του 2017, καθώς επέστρεψαν στην Πάτρα για αυτό το λόγο.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Εισαγγελέας της έδρας Παναγιώτης Μεϊδάνης είχε προτείνει την ενοχή και των εννέα κατηγορουμένων. Ειδικότερα, ζήτησε έξι από αυτούς να κριθούν ένοχοι για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, από κοινού, κατά συναυτουργία. Για έναν ακόμη κατηγορούμενο, πρότεινε να κριθεί ένοχος για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ενώ για τους υπόλοιπους δύο πρότεινε να κριθούν ένοχοι για απλή σωματική βλάβη.

Επιπλέον, ο εισαγγελέας ζήτησε να ασκηθεί δίωξη στον ιδιοκτήτη του καταστήματος στο Λαγανά, απ’ όπου ξεκίνησε το επεισόδιο και κατέληξε στο φόνο του Μπακάρι Χέντερσον, για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία, ψευδορκία και οπλοχρησία και σε έναν εργαζόμενο του ίδιου καταστήματος, για ψευδορκία και οπλοχρησία, μεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ