Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Στις 24 Ιουνίου στο εδώλιο η εξαδέλφη του Παύλου Πολάκη

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στις 24 Ιουνίου στο εδώλιο η εξαδέλφη του Παύλου Πολάκη

Προσδιορίστηκε για τις 24 Ιουνίου η εκδίκαση της υπόθεσης θανάτου της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη, η οποία έχασε τη ζωή της μετά από επέμβαση για «κρεατάκια» στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης.

Πριν από λίγες ημερες εκδόθηκε το παραπεμπτικό βούλευμα σε βάρος της αναισθησιολόγου και εξαδέλφης του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Νεκταρίας Πολάκη, η οποία παραπέμπεται στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Στην αναισθησιολόγο καταλογίζεται ότι δεν τήρησε αυστηρά το ισχύον πρωτόκολλο ως προς την αντιμετώπιση της σοβαρής αλλεργικής αντίδρασης που παρουσίασε το κοριτσάκι με επιμένοντα βρογχόσπασμο, υπόταση και βραδυκαρδία.

Της αποδίδεται ότι χορήγησε στο παιδί καταφανώς υψηλότερες δόσεις ινοτρόπων ουσιών και αδρεναλίνης από τις συνιστώμενες κατ’ αναλογία, ενώ επίσης στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι ούτε ο τρόπος χορήγησης ούτε αυτή καθαυτή η δοσολογία της φαρμακευτικής αγωγής ήταν σύμφωνες με τη διεθνώς αναγνωρισμένη πρακτική και τους ισχύοντες παιδιατρικούς αλγόριθμους που εφαρμόζονται σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ