Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Στον ιστό καταγγελιών για εκβιασμούς, δολοφονίες και ύποπτες συναντήσεις, η δίκη για τη δολοφονία του Μιχ. Ζαφειρόπουλου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στον ιστό καταγγελιών για εκβιασμούς, δολοφονίες και ύποπτες συναντήσεις, η δίκη για τη δολοφονία του Μιχ. Ζαφειρόπουλου

Εικόνες από αμερικάνικες  ταινίες με επικίνδυνους κακοποιούς, δολοφονίες, ύποπτες συναντήσεις και εκβιασμούς θυμίζουν οι περιγραφές των μαρτύρων στη δίκη για τη δολοφονία του γνωστού ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

«Οι μάρτυρες φεύγουν… διακοπές»

Την ώρα που οι Αλβανοί κατηγορούμενοι καταγγέλλουν «στημένες» δολοφονίες, με «φόντο» τη δίκη αυτή, ο Αριστείδης Φλώρος και ο Γιώργος Αντωνόπουλος διασταυρώνουν τα «ξίφη» τους, στρέφοντας ο ένας τα «πυρά» του εναντίον του άλλου.

«Το ότι οι μάρτυρες στη δίκη αυτή φεύγουν… διακοπές, το έχετε καταλάβει;», διερωτήθηκε μεγαλοφώνως, απευθυνόμενος στους δικαστές, ο ένας εκ των δύο Αλβανών κατηγορουμένων στην υπόθεση της  δολοφονίας του Μιχ. Ζαφειρόπουλου, Κλόντιαν Λεκοτσάι, εκφράζοντας τον φόβο αλλά και την αγωνία του για τη δική του τύχη, μόλις επιστρέψει και πάλι στις φυλακές Κορυδαλλού. Οι δύο κατηγορούμενοι κατήγγειλαν στο δικαστήριο πως ο κρατούμενος που μαχαιρώθηκε προ ημερών, κατά τη διάρκεια συμπλοκής στον  Κορυδαλλό, ήταν ένας από τους μάρτυρες στη δίκη και επρόκειτο να έρθει για να καταθέσει.

Τα μηνύματα

Παράλληλα, οι δύο κατηγορούμενοι μίλησαν για τέταρτο δικηγόρο, ο οποίος στις 21 Ιανουαρίου 2019, μετά τη δολοφονία του Άρπερ Μπάκο,  τους μετέφερε σαφές μήνυμα του Αριστείδη Φλώρου, να υπογράψουν εγγράφως ότι δεν έχει σχέση με την απόπειρα δολοφονίας του Γ. Αντωνόπουλου.

Το γεγονός αυτό πάντως διέψευσε ο ίδιος ο Αρ. Φλώρος.

Από την άλλη πλευρά, ο δικηγόρος Γ. Αντωνόπουλος, ο οποίος βρέθηκε στο επίκεντρο της μαρτυρίας του Αριστείδη Φλώρου, αντέκρουσε τους ισχυρισμούς  που προέβαλε λίγο νωρίτερα ο καταδικασμένος στην υπόθεση της Energa επιχειρηματίας.

Η αναφορά του Αριστείδη Φλώρου στη συνάντηση με τους δύο δικηγόρους, που ζήτησαν από τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο να του μεταφέρει ότι του ζητούν 2 εκατομμύρια ευρώ για να μην παραστεί ως πολιτική αγωγή ο δικηγόρος Γ. Αντωνόπουλος στη δίκη για την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του και να αποσύρουν τις καταθέσεις τους δύο Αλβανοί κατηγορούμενοι ως φυσικοί αυτουργοί, προκάλεσε την οργή του Γιώργου Αντωνόπουλου.

Ποιος ελέγχει τους Αλβανούς κρατουμένους;

«Εμείς ελέγχουμε τους Αλβανούς στις φυλακές, δώσε τα λεφτά και θα φροντίσουμε να αλλάξουμε τις καταθέσεις τους», φέρεται να είπε ο ένας από τους δικηγόρους, σύμφωνα με τον Αρ. Φλώρο.

«Να σας πως λοιπόν ποιος ελέγχει ποιον…» ήταν η απάντηση του Γ. Αντωνόπουλου, ο οποίος απευθυνόμενος στο δικαστήριο ισχυρίστηκε πως εκείνη την περίοδο δεχόταν απειλές, ενώ αναφέρθηκε και σε τυχαία, όπως είπε, συνάντηση που είχε ο δικηγόρος του στη φυλακή με τον Αριστείδη Φλώρο.

Οι απειλές και οι περίεργες επισκέψεις στο γραφείο του Γ. Αντωνόπουλου

«Ο Αρ. Φλώρος είπε στον δικηγόρο μου ότι αν καταδικαστεί για την απόπειρα δολοφονίας μου, δεν έχει να χάσει τίποτα. Το πήρα ως σαφή απειλή κατά της ζωής μου… Είχε προσδιοριστεί η δίκη για την απόπειρα δολοφονίας μου, όταν γινόταν αυτός ο διάλογος», υποστήριξε ο δικηγόρος, προσθέτοντας πως ζούσε στιγμές όπου «το βράδυ χτυπάγανε τα κουδούνια του γραφείου του και ζητούσαν άγνωστοι άνθρωποι να ανέβουν πάνω. (…)Εγώ ήθελα να μάθω την αλήθεια, ποιος είναι πίσω από την επίθεση. Και ο διάβολος να με καλούσε θα πήγαινα, ζω από τύχη, φαντάζεστε πως δεν θα ρώταγα ποιος το έκανε και γιατί».

Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι τον Μάιο του 2017 συναντήθηκε με τον Μιχάλη  Ζαφειρόπουλο και του εξέφρασε την ενόχλησή του, που ανέλαβε την υπεράσπιση του ανθρώπου που επιχείρησε να τον δολοφονήσει. «Μου είπε ότι το κάνει διότι είναι απόλυτα πεπεισμένος ότι είναι αθώος και ανέφερε ότι τον ενδιαφέρει μόνο το θέμα διαιτησίας για τη διαμάχη της Energa με τον ΛΑΓΗΕ. Του είπα ότι οι επόμενες συναντήσεις θα είναι μόνο με τους δικηγόρους μου», κατέθεσε.

«Δεν είμαι τρελός να καταδιώκω έναν αθώο»

Την ίδια ώρα, ο Γ. Αντωνόπουλος επιβεβαίωσε την συνάντηση με τον Αρ. Φλώρο μέσω τρίτου δικηγόρου. «Δεν είμαι τρελός να καταδιώκω έναν αθώο άνθρωπο, ο οποίος θα με ακολουθεί μια ζωή», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως στην επίμαχη συνάντηση, ο επιχειρηματίας του είπε ότι τον κυνηγά για το θέμα της διαιτησίας.

Οι αναφορές του Γ. Αντωνόπουλου προκάλεσαν το αίτημα της πολιτικής αγωγής για κατ’ αντιπαράσταση εξέτασή του με τον Αριστείδη Φλώρο.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ