Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Στο εδώλιο για απεργία στο εργοστάσιο της «Γενικής Ανακυκλώσεως Α.Ε»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στο εδώλιο για απεργία στο εργοστάσιο της «Γενικής Ανακυκλώσεως Α.Ε»

Στο εδώλιο θα καθίσουν στις 9 Ιανουαρίου 2019 26 εργαζόμενοι και έξι πρόσωπα που είχαν σπεύσει προς συμπαράσταση, για την απεργία στο εργοστάσιο της «Γενικής Ανακυκλώσεως Α.Ε» στον Ασπρόπυργο τον Δεκέμβρη 2014 – Γενάρη 2015.

Ανάμεσά στους συμπαραστάτες περιλαμβάνεται ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων με την «Ανταρσία στις γειτονιές» Πέτρος Κωνσταντίνου, ο οποίος είχε θέσει το ζήτημα και στο δημοτικό συμβούλιο, καταγγέλλοντας ότι η εταιρεία είχε σύμβαση με τον δήμο, η οποία ακυρώθηκε λόγω της μη συμμόρφωσης στις εταιρικές της υποχρεώσεις.

Επίσης, κατηγορούμενοι είναι ο επικεφαλής της Πακιστανικής Κοινότητας Τζαβέντ Ασλάμ, ο δημοσιογράφος Κυριάκος Μπάνος, ο οποίος βρισκόταν στο εργοστάσιο και με την επαγγελματική του ιδιότητα, η Κατερίνα Πατρικίου, δημοτική σύμβουλος Πετρούπολης, ο Παναγιώτης Δημητρόπουλος, μέλος της ΚΕΕΡΦΑ και ο Καν Μοχάμεντ, μέλος της Ένωσης Μεταναστών Εργατών.

Η απεργία είχε ως αίτημα την καταβολή δεδουλευμένων και δώρου Χριστουγέννων.

Το Δεκέμβρη του 2014, πάνω από 160 εργαζόμενοι από Πακιστάν, Ινδία, Μπαγκλαντές, Αλβανία αλλά και Έλληνες, που είχαν μείνει απλήρωτοι επί μήνες, οργανώθηκαν συλλογικά με την συγκρότηση επιτροπής εργαζομένων και προχώρησαν σε απεργία.

Στις 5/1/15 συνελήφθησαν από τα ΜΑΤ 26 εργαζόμενοι και 6 συμπαραστάτες, μετά από μήνυση της εργοδοσίας.

«Το εργοστάσιο παραδόθηκε στις φλόγες ένα χρόνο μετά, το 2015 πνίγοντας με τοξικό νέφος όλο το λεκανοπέδιο, ξεσηκώνοντας τις αντιδράσεις του κόσμου στη Δυτική Αττική» αναφέρει ο Πέτρος Κωνσταντίνου. «Πέρα από τις ανεπίτρεπτες διώξεις, είναι απαράδεκτο να επιχειρείται σήμερα στον ίδιο χώρο η λειτουργία καύσης σύμμικτων υλικών -με συμφωνία δήμων Αθήνας και Ασπροπύργου μετά από την αγορά του οικοπέδου από τον Δήμο Αθήνας- με συνέπεια να μολύνουν το περιβάλλον και να κάνουν την ζωή των κατοίκων αφόρητη» προσθέτει ο κ. Κωνσταντίνου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ