Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Στο εδώλιο ξανά η «συμμορία των Καλαβρύτων»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στο εδώλιο ξανά η «συμμορία των Καλαβρύτων»

Τις σκληρές στιγμές που έζησε μαζί με τη σύζυγό του στα χέρια της «συμμορίας των Καλαβρύτων» κατέθεσε ένα από τα θύματα ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Ο ηλικιωμένος από τους Πετσάκους περιέγραψε τον βάναυσο τρόπο που τον κακοποίησαν οι δράστες και τα χτυπήματα που δέχθηκε με μαγκούρα.

«Μπούκαραν μέσα με κουκούλες και φακούς στο κεφάλι και μας έδεσαν με λωρίδες από τα σεντόνια που έσκισαν. Εμένα με χτυπούσαν με τη μαγκούρα στα χέρια, στα πόδια, στα πλευρά και στο κεφάλι, για να τους πω πού είχαμε κρύψει τα λεφτά. Μου έβαλαν έναν σουγιά στον λαιμό και με έκαναν κατάμαυρο στο ξύλο. Την γυναίκα μου, την έβαλαν κάτω και την πατούσαν στον σβέρκο. Από τότε πήρε την κάτω βόλτα και δεν έχει συνέλθει ακόμα», ανέφερε ο ηλικιωμένος, σύμφωνα με το pelop.gr.

Πάντως, ο εισαγγελέας της έδρας αποσύνδεσε τους θανάτους δύο θυμάτων ως αποτέλεσμα των βιαιοπραγιών που ασκήθηκαν σε βάρος τους και εισηγήθηκε τη μετατροπή της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση σε συμμορία. Αντίθετα, πρότεινε την ενοχή τους για ληστείες, όχι όμως και για τις 11 για τις οποίες είχαν καταδικαστεί πρωτοδίκως. Νωρίτερα, οι τρεις κατηγορούμενοι αρνήθηκαν όλες τις πράξεις που τους έχουν αποδοθεί.

Η αποκαλούμενη «συμμορία των Καλαβρύτων» αποτέλεσε τον φόβο και τον τρόμο το 2013, προχωρώντας σε 11 ληστείες σε περιοχές της Αχαΐας, Αρκαδίας, Μεσσηνίας, ενώ δύο ηλικιωμένοι, θύματα της συμμορίας, έχουν χάσει τη ζωή τους. Στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Πάτρας, κάθισαν τρεις αλλοδαποί, που συνελήφθησαν στις 25 Φεβρουαρίου 2015 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, σε ευρεία αστυνομική επιχείρηση, στην περιοχή Εξαμίλια Κορινθίας, μετά από εντοπισμό των κινητών τηλεφώνων, που σύμφωνα με την κατηγορία, αποσπούσαν από τα θύματα. Πρωτοδίκως έχουν καταδικαστεί σε δεκάκις φορές ισόβια ο καθένας, ενώ όπως επισημαίνει το pelop.gr, ο φερόμενος ως αρχηγός τους συνελήφθη σε μεταγενέστερο χρόνο και έτσι οι κατηγορίες που τον αφορούν αντιμετωπίζονται ξεχωριστά.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ