Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Στο εδώλιο οι κατηγορούμενοι για την απόπειρα δολοφονίας 28χρονου κομμωτή

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στο εδώλιο οι κατηγορούμενοι για την απόπειρα δολοφονίας 28χρονου κομμωτή

Στο εδώλιο θα καθίσουν σήμερα τρία άτομα, ένας 34χρονος Έλληνας με καταγωγή από την Αλβανία, (συνέταιρος του θύματος), και δύο ακόμα Αλβανοί ηλικίας 29 και 27 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για συνολικά δεκατρία αδικήματα μεταξύ των οποίων σύστασης συμμορίας, απόπειρας ανθρωποκτονίας, προμήθειας ναρκωτικών, οπλοχρησίας, ψευδορκίας και απειλής!

Η περιουσία και η υπεξαίρεση

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή… Ο 34χρονος διατηρούσε κομμωτήριο, και έγινε συνέταιρός με έναν πλούσιο υπερήλικα Έλληνα πρώην ξενοδόχο της Ρόδου, που είχε έναν 28χρονο βαφτισιμιό από την Αλβανία τον οποίον έκανε και εκείνον συνέταιρο.

Κάποια στιγμή, ο πλούσιος συνέταιρος έδωσε συνολικά 400.000 ευρώ σε μετρητά στον 34χρονο κομμωτή να τα φυλάξει στο χρηματοκιβώτιο της επιχείρησης. Εκείνος εν αγνοία του 28χρονου άρχισε να τα υπεξαιρεί και να τα χρησιμοποιεί για τον δικό του πολυτελή βίο.

Βλέποντας ότι η κατάσταση είχε ξεφύγει αποφάσισε να βγάλει από τη μέση τον βαφτισιμιό του συνέταιρου του, και να σκηνοθετήσει ληστεία αφενός για να δικαιολογήσει τη απώλεια των χρημάτων και αφετέρου σταδιακά να βγάλει από τη “μέση” και τον πλούσιο υπερήλικα.

Η “παραγγελία” της δολοφονίας και η δολιοφθορά

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 34χρονος, σχεδίασε και “παρήγγειλε” την δολοφονία του 28χρονου συνέταιρου του. Για το λόγο αυτό προμήθευσε τους δύο φυσικούς αυτουργούς με ένα πιστόλι και σιγαστήρα. Στις 15 Ιανουαρίου 2018 το βράδυ, ο 29χρονος Αλβανός, με το πιστόλι που του έδωσε ο κομμωτής, πυροβόλησε, τον 28χρονο βαφτισιμιό, ο οποίος βρισκόταν μέσα σε αυτοκίνητο, χωρίς να πετύχει το σκοπό του, καθώς το όπλο υπέστη εμπλοκή.

Να πούμε επίσης ότι οι κατηγορούμενοι σε προηγούμενο χρόνο είχαν απειλείσαι τηλεφωνικά τον 28χρονο και είχαν κάνει δολιοφθορές στο αυτοκίνητο που οδηγούσε.

Επίσης, με τη βοήθεια των συνεργών του, ο 34χρονος “σκηνοθέτησε” ένοπλη σε βάρος του ληστεία, καταγγέλλοντας ψευδώς ότι άγνωστοι δράστες, με καλυμμένα χαρακτηριστικά, τη Δευτέρα του Πάσχα του 2018 τον ακινητοποίησαν, με την απειλή όπλου, μέσα σε επαγγελματικό του χώρο και αφού παραβίασαν το χρηματοκιβώτιο και αφαίρεσαν το περιεχόμενο, διέφυγαν πυροβολώντας για εκφοβισμό. Μάλιστα τη «ληστεία» σε βάρος του την κατήγγειλε ο ίδιος το βράδυ της 9ης Απριλίου 2018 καλώντας στην Άμεσο Δράση της αστυνομίας!

Το κατηγορητήριο που αντιμετωπίζουν οι τρεις κατηγορούμενοι είναι βαρύτατο μια και διώκονται για 13 αδικήματα:

1. Ψευδής παράσταση στην αρχή ότι τελέστηκε κακούργημα (για τον 34χρονο) 2. Διακεκριμένη περίπτωση κλοπής αντικειμένων, η αξία των οποίων υπερβαίνει το ποσό των 120.000 ευρώ (για τον 34χρονο) 3. Ηθική αυτουργία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας (για τον 34χρονο) 4. Ηθική αυτουργία σε απλή συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας (για τον 34χρονο) 5. Απόπειρα ανθρωποκτονίας (για τον 29χρονο) 6. Απλή συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας (για τον 27χρονο) 7. Διακίνηση ναρκωτικών ουσιών υπό τις ειδικότερες μορφές της αγοράς, διάθεσης σε τρίτους, κατοχής και απόκρυψης, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση (για τον 34χρονο) 8. Προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών για ιδία αποκλειστική χρήση (για τον 29χρονο και τον 27χρονο) 9. Παράνομη οπλοκατοχή (για τον 34χρονο και τον 27χρονο) 10. Παράνομη οπλοφορία (για τον 29χρονο) 11. Οπλοχρησία (για τον 29χρονο) 12. Εγκληματική οργάνωση – διεύθυνση, συγκρότηση και ένταξη ως μέλους σε εγκληματική οργάνωση (και για τους τρεις κατηγορούμενους) 13. Ψευδορκία μάρτυρα κατ’ εξακολούθηση (για τον 34χρονο) Συνήγοροι υπεράσπισης στην υπόθεση είναι οι κ.κ. Στέλιος Κιουρτζής και Άκης Δημητριάδης.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ