Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Στο χορό της διεκδίκησης αναδρομικών μπαίνουν και οι ένστολοι

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στο χορό της διεκδίκησης αναδρομικών μπαίνουν και οι ένστολοι

Έτοιμη να ριχτεί στη «μάχη» για τη διεκδίκηση αναδρομικών είναι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών, προκειμένου οι ένστολοι να λάβουν επιδόματα εορτών και αδείας ύψους περίπου 2.500 ευρώ.

Ακολουθώντας τις ενέργειες των δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι έχουν καταφέρει να λάβουν θετικές αποφάσεις για τις απαιτήσεις τους, η Ομοσπονδία έχει ήδη ξεκινήσει να ενημερώνει τα μέλη της για τις διαδικασίες που απαιτούνται έτσι ώστε να καταθέσουν αντίστοιχες προσφυγές.

Αν και μέχρι σήμερα οι αποφάσεις έχουν ληφθεί από πρωτοβάθμια δικαστήρια, με πιο πρόσφατη την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιά που διέταξε την επιστροφή του 13ου και 14ου μισθού σε 50 εν ενεργεία δικαστικούς υπαλλήλους για τα έτη 2014,2015 και 2016, οι ένστολοι ξεκινούν έναν αγώνα διεκδικήσεων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων καλούνται, εφόσον το επιθυμούν, να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα έγγραφα και να τα καταθέσουν στην Ομοσπονδία έως τις 30 Νοεμβρίου, ενώ υπολογίζεται πως μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν υποβληθεί ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης οι αντίστοιχες αγωγές.

Στα δικόγραφα των ενστόλων θα περιλαμβάνονται, όπως προκύπτει, τα δώρα Χριστουγέννων για τα έτη 2016 έως 2018, καθώς και τα επιδόματα αδείας για τη διετία 2017 και 2018. Κατά την Ομοσπονδία, το συνολικό ποσό που θα επιδιώξουν να λάβουν, ανέρχεται περίπου στα 2.500 ευρώ για τον καθέναν.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ