Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Τέσσερις φορές ισόβια (με 17 χρόνια καθυστέρηση) για το τριπλό φονικό στη Θάσο το 2001

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τέσσερις φορές ισόβια (με 17 χρόνια καθυστέρηση) για το τριπλό φονικό στη Θάσο το 2001

Αυλαία στο πολυετές θρίλερ της τριπλής δολοφονίας που είχε συγκλονίσει τη Θάσο το 2001 έριξε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κομοτηνής ύστερα από αλλεπάλληλες αναβολές, αθωώσεις και αναιρέσεις που καθυστέρησαν επί 17 χρόνια την εκδίκαση της υπόθεσης! Οι δικαστές επέβαλαν ποινή τετράκις ισόβιας κάθειρξης στον 61χρονο επιχειρηματία Ανδρέα Χτενά από την Καβάλα, κρίνοντάς τον ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Το στυγερό τριπλό έγκλημα διαπράχθηκε στα μέσα Ιουνίου του 2001, με θύματα τον 48χρονο προϊστάμενο της Πολεοδομίας Καβάλας Γιάννη Κουλούση, τον 55χρονο υπάλληλο της Τοπογραφικής Υπηρεσίας Γιώργο Χαλκίδη και τον 49χρονο εργολάβο οικοδομών και στέλεχος τότε της Βιομηχανίας Ζάχαρης Κυριάκο Αθανασά στο εξοχικό του πρώτου, στην Καλλιράχη Θάσου.

Χαριστικές βολές!

Και οι τρεις είχαν δεχτεί πυροβολισμούς στο κεφάλι, ενώ, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, οι δύο χτυπήθηκαν την ώρα που βρίσκονταν στο μπαλκόνι του σπιτιού.

Στη συνέχεια, ο δολοφόνος κυνήγησε πυροβολώντας τον τρίτο στον ελαιώνα της εξοχικής κατοικίας. Μάλιστα, στην προσπάθειά του να διαφύγει, το άτυχο θύμα δέχθηκε δύο σφαίρες στην πλάτη και μία στο κεφάλι. Και στις τρεις περιπτώσεις ο ιατροδικαστής είχε κάνει λόγο για «χαριστικές βολές».

Είχε απειλήσει τον άτυχο πολεοδόμο

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Espresso” οι υποψίες των Αρχών είχαν πέσει εξαρχής πάνω στον επιχειρηματία, ο οποίος είχε απειλήσει τον άτυχο πολεοδόμο, όταν εκείνος υπέγραψε απόφαση κατεδάφισης αυθαιρέτου που είχε χτίσει σε οικόπεδο της συζύγου του. Ωστόσο, αρχικά η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο, ελλείψει αποδεικτικών στοιχείων.

Οι έρευνες οδήγησαν σε νέα στοιχεία εις βάρος του κατηγορουμένου ύστερα από μία τέταρτη δολοφονία, που έγινε στην Καβάλα έναν χρόνο μετά το τριπλό έγκλημα, τον Ιούλιο του 2002, με θύμα τον ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου Γιώργο Σιδηρόπουλο, με τον οποίο ο 61χρονος είχε διαφορές. Ετσι, η υπόθεση ανασύρθηκε από το αρχείο.

Στο πρωτόδικο δικαστήριο ο 61χρονος αρνήθηκε ότι είχε οποιαδήποτε σχέση με τα δύο εγκλήματα και οι δικαστές του Μικτού Ορκωτού δικαστηρίου Δράμας τον έκριναν αθώο. Ωστόσο, ο εισαγγελέας άσκησε έφεση στην επίμαχη απόφαση, στέλνοντας τον Χτενά ξανά στο εδώλιο.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ