Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Τα «βρήκαν» Κ. Γείτονας και Μ. Χριστοφοράκος

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τα «βρήκαν» Κ. Γείτονας και Μ. Χριστοφοράκος

Ματαιώθηκε η εκδίκαση της αγωγής που είχε υποβάλλει ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Κ. Γείτονας σε βάρος του πρώην επικεφαλής της Siemens Hellas, Μ. Χριστοφοράκου. Ο πρώην υπουργός είχε υποβάλλει την αγωγή -οπως ήταν γνωστό- εννέα χρόνια ζητώντας 300.000 ευρώ αποζημίωση για ηθική βλάβη.

Αφορμή για την κατάθεση της αγωγής ήταν όσα είχε καταθέσει ο Χριστοφοράκος τις γερμανικές αρχές, περιγράφοντας τον Γείτονα ως τον άνθρωπο του ΠΑΣΟΚ που λάμβανε τα χρήματα των «μαύρων ταμείων».

Τέσσερις φορές έχει προσδιοριστεί η αγωγή του Κώστα Γείτονα ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Από αυτές τις δύο αναβλήθηκε και τις υπόλοιπες ματαιώθηκε, όπως αναφέρει το news24/7, γεγονός που φανερώνει ότι οι δυο άνδρες τα έχουν βρει.

Τι αναφέρει η αγωγή

Η κατάθεση που έδωσε ο πρώην δ.σ. της Siemens Hellas, Μιχάλης Χριστοφοράκος στις γερμανικές αρχές, ήταν αυτή που οδήγησε τον Κώστα Γείτονα στο να υποβάλει αγωγή, διεκδικώντας αποζημίωση ύψους 300.000 ευρώ, ενώ είχε απαιτήσει να αποκαταστήσει ο Μιχάλης Χριστοφοράκος την τιμή και υπόληψή ου με δημόσια δήλωσή του, άλλως να απειληθεί σε βάρος του χρηματική ποινή 5.900 ευρώ για κάθε μέρα που παραλείπει να συμμορφωθεί.

Στο δικόγραφο, το οποίο ματαιώθηκε για δεύτερη φορά πριν λίγο καιρό, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για “ψεύδη και αναλήθειες” τις οποίες κατέθεσε στη Γερμανία ο κατηγορούμενος για τα “μαύρα ταμεία” του γερμανικού κολοσσού. Σύμφωνα με τα πρώτα δημοσιεύματα, ο Μιχ. Χριστοφοράκος είχε υποστηρίξει πως στα τέλη του 2003 ο Κώστας Γείτονας ήταν ο ταμίας του ΠΑΣΟΚ (σ.σ. για τη ΝΔ είχε οριστεί ο εκλιπών Γιάννης Βαρθολομαίος), που θα ασκούσε επιρροή σε δημοσίους υπαλλήλους για να αποφασίζουν υπέρ της Siemens, ενώ εκείνη ως αντάλλαγμα θα εφοδίαζε οικονομικά το κόμμα.

Μεταξύ των αποσπασμάτων που αναφέρονται και τα οποία ο ενάγων χαρακτηρίζει “κακόβουλα και γενικόλογα”. είναι τα εξής:

  • “Τηλεφωνήματα δεχόμουν από τα δύο κεντρικά γραφεία των κομμάτων, ονομαστικά από τον κ. Κώστα Γείτονα του ΠΑΣΟΚ και το Γιάννη Βαρθολομαίο, τον υπεύθυνο για τα οικονομικά της Νέας Δημοκρατίας. Αποδείξεις φυσικά δεν υπήρχαν. Μου ήταν σαφές ότι αυτοί οι υπεύθυνοι για τα οικονομικά δεν κρατούσαν τα χρήματα για αυτούς, αλλά -έτσι πίστευα- τα παρέδιδαν στο κόμμα…”
  • “Στον Γείτονα είπα χωρίς περιστροφές ότι η Siemems θα δίνει πάντα χρήματα στα κόμματα, για να στηρίξει το σταθερό δικομματικό σύστημα… θα μπορούσα όμως να φανταστώ ότι η Siemens θα μπορούσε να κάνει μια επιπλέον χορηγία στο κόμμα, χτίζοντας στο 2% αν το κόμμα φρόντιζε να παραληφθεί το έργο ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων έγκαιρα. Η χορηγία μας θα ήταν μια προκαταβολή…”
  • “Ο Γείτονας μου είπε με γλώσσα που στρογγύλευε τα πράγματα, αλλά με σαφήνεια όπως αντελήφθην, ότι θα έκανε ό,τι μπορούσε. Θα έκανε τις ανάλογες κουβέντες και θα φρόντιζε γι’ αυτό”.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ