Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Τη μετατροπή της κατηγορίας ζητά η υπεράσπιση στην υπόθεση Μπάκαρι Χέντερσον

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τη μετατροπή της κατηγορίας ζητά η υπεράσπιση στην υπόθεση Μπάκαρι Χέντερσον

Τη μετατροπή της κατηγορίας από ανθρωποκτονία από πρόθεση σε σωματική βλάβη, θανατηφόρα ή απλή, ανάλογα με τον κατηγορούμενο, ζήτησε η υπεράσπιση των εννέα κατηγορουμένων για το θάνατο του Αμερικανού Μπακάρι Χέντερσον, το νεαρού τουρίστα που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου στο Λαγανά Ζακύνθου το καλοκαίρι του 2017.

Οι συνολικά 12 συνήγοροι υπεράσπισης ξεκίνησαν τις εισηγήσεις του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πάτρας, ζητώντας την απαλλαγή των εντολέων τους από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Μεταξύ άλλων, οι υπερασπιστές που αγόρευσαν, χαρακτήρισαν το περιστατικό ως μία «άτυχη στιγμή», υποστηρίζοντας πως η εισαγγελική πρόταση ενοχής που έχει προηγηθεί στηρίζεται σε «μυθοπλασίες». Μάλιστα, υπερασπιστές κατηγορουμένων που δεν είχαν «πρωταγωνιστικό» ρόλο στην υπόθεση, ζήτησαν από το δικαστήριο να «να μην τσουβαλιαστούν όλοι σε μια κατηγορία».

Μετατροπή σε θανατηφόρα σωματική βλάβη

Ο Λευτέρης Γιαννάτος, συνήγορος δύο Σέρβων ζήτησε τη μετατροπή της κατηγορίας σε θανατηφόρα σωματική βλάβη, ενώ ο Aγαμέμνων Τάτσης κατά την τοποθέτησή του, ζήτησε να μετατραπεί σε απλή σωματική βλάβη. «Μία απλή γροθιά, μετατράπηκε σε ανθρωποκτονία από πρόθεση. Αυτό είναι μια τραγική νομική υπέρβαση και ελπίζουμε ότι το Δικαστήριο θα δείξει το σθένος να αντιπαλέψει τη λογική του συλλήβδην τσουβαλιάσματος όλων των κατηγορουμένων, αλλά θα αποδώσει την ποινική απαξία της πράξης αυτής καθ’ αυτής και όχι όλων των στοιχείων που μπορεί να έχει κάποιος στο μυαλό του», ανέφερε, σύμφωνα με το pelop.gr.

Οι αγορεύσεις των υπερασπιστών θα συνεχιστούν και κατά την επόμενη δικάσιμο στις 12 Νοεμβρίου, ενώ εφόσον ολοκληρωθούν, τακτικοί δικαστές και ένορκοι αναμένεται να εκδώσουν την απόφασή τους στις 22 Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας της έδρας έχει ήδη προτείνει να κηρυχθούν ένοχοι όλοι οι κατηγορούμενοι. Συγκεκριμένα, εισηγήθηκε την καταδίκη έξι για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, από κοινού, κατά συναυτουργία, ενός για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση, ενώ για άλλους δύο κατηγορουμένους ζήτησε ενοχή για απλή σωματική βλάβη.

 

 

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ