Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

ΤΤ: Επίθεση μικρομετόχων σε Δημόσιο – Διοικήσεις εξαιρώντας τον Αγγ. Φιλιππίδη

NEWSROOM icon
NEWSROOM
ΤΤ: Επίθεση μικρομετόχων σε Δημόσιο – Διοικήσεις εξαιρώντας τον Αγγ. Φιλιππίδη

«Λάβροι» κατά του δημοσίου για τις ευθύνες του στην εξέλιξη του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου αλλά και το κλείσιμό του, είναι οι μικρομέτοχοι οι οποίοι ζήτησαν να παρασταθούν ως πολιτικοί ενάγοντες στη δίκη που επαναλαμβάνεται, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, για τις «επισφαλείς» δανειοδοτήσεις  του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, την περίοδο 2008-2010.

72.000 μικρομέτοχοι δηλώνουν παράσταση πολιτικής αγωγής

72.000 μικρομέτοχοι δήλωσαν στο δικαστήριο παράσταση πολιτικής αγωγής, καταλογίζοντας ευθύνες στο δημόσιο αλλά και τις πρώην διοικήσεις του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου εξαιρώντας όμως τον Άγγελο Φιλιππίδη, για την υπόθεση των αποκαλούμενων «θαλασσοδανείων».

Οι δικηγόροι των μικρομετόχων της Τράπεζας απέδωσαν «δομικές ευθύνες» στο δημόσιο για το κλείσιμο του ΤΤ αλλά και τη ζημία που οι ίδιοι υπέστησαν. Ωστόσο, όπως ανέφερε ο συνήγορος  πέντε μικρομετόχων του ΤΤ, Γιάννης Κυριακόπουλος, «ο μόνος που πρέπει να εξαιρεθεί από τις ποινικές ευθύνες είναι ο κ. Φιλιππίδης αφού επί των ημερών του, τίμησε το δημόσιο συμφέρον και άφησε το ΤΤ σε εξαιρετική κατάσταση ενώ  στα τέλη του 2010 η τράπεζα  παρουσίασε τις λιγότερες επισφάλειες».

Για «θράσος» του δημοσίου μιλούν οι μικρομέτοχοι του ΤΤ

Αντίθετα, ο συνήγορος έκανε λόγο  για «θράσος του δημοσίου να επιθυμεί να παρασταθεί ως πολιτική αγωγή, παριστάνοντας το θύμα ενώ είναι ο θύτης στην υπόθεση αυτή».

Η υπόθεση αφορά τις δανειοδοτήσεις, σύμφωνα με την κατηγορία που είχαν δοθεί, τη διετία  2008- 2010, ζημιώνοντας την τράπεζα, καθώς ενεκρίθησαν χωρίς τις απαραίτητες διασφαλίσεις.

Η δίκη που τινάχτηκε στο αέρα

Η δίκη των κατηγορουμένων για την υπόθεση του ΤΤ είχε ξεκινήσει το Σεπτέμβριο του 2016 αλλά είχε τιναχτεί στον αέρα, ύστερα από διαδικασία δύο ετών, χωρίς καν να ξεκινήσει η εξέταση μαρτύρων! Η αίτηση αποχής που είχε υποβάλει η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Κουτέρη μετά την εξαίρεσή της που ζήτησαν οι συνήγοροι υπεράσπισης και το αίτημα εξαίρεσης συνέδρου του δικαστηρίου, είχαν ως αποτέλεσμα την αναβολή της δίκης και την επανάληψή της πλέον από άλλη σύνθεση δικαστών.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ