Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Φυλάκιση 5 μηνών με αναστολή στο ηγετικό μέλος του Ρουβίκωνα για το τηλεφώνημα στον Ερυθρό Σταυρό

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Φυλάκιση 5 μηνών με αναστολή στο ηγετικό μέλος του Ρουβίκωνα για το τηλεφώνημα στον Ερυθρό Σταυρό

Αναλαμβάνοντας ο ίδιος την ενημέρωση για το αποτέλεσμα της δίκης του ενώπιον του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας, ο Γ. Καλαϊτζίδης, που φέρεται ως ηγετικό μέλος του Ρουβίκωνα, κοινοποίησε μέσω facebook, πριν από λίγο  την καταδίκη του σε φυλάκιση 5 μηνών, με αναστολή.

Η κατηγορία σε βάρος του, αφορά το τηλεφώνημα που φέρεται να έκανε στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, απαιτώντας εκβιαστικά, σύμφωνα με την Αστυνομία, να αποχωρήσουν οι αστυνομικοί φρουροί τραυματία από τα επεισόδια, μετά το τέλος της πορείας για το Πολυτεχνείο, ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη από τον εισαγγελέα για απόπειρα παράνομης βίας και παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο απ’ όπου πήρε προθεσμία για σήμερα.

Ο Γ. Καλαϊτζίδης ο οποίος είχε ενημερώσει πριν από δύο ημέρες,  με ανάρτησή του στο  facebook, για τα  εκκρεμή δικαστήρια που έχει άμεσα, ανέφερε πως λόγω… έλλειψης χρημάτων δεν θα έχει συνήγορο υπεράσπισης. «Τα μαύρα ταμεία του Ρουβίκωνα στέρεψαν είμαστε στην ίδια κατάσταση με τον Πάγκαλο», σημείωνε μάλιστα στην ανάρτησή του.

Φεύγοντας ελεύθερος πριν από λίγο από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, μέσω του λογαριασμού του στο facebook και πάλι, ο κατηγορούμενος  ανέφερε ότι την ενοχή του ζήτησε και ο εισαγγελέας της έδρας, χαρακτηρίζοντας πάντως τη δίκη του ως «παρωδία».

Η σχετική ανάρτηση του Γ. Καλαϊτζίδη στο facebook:

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ