Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Γιατί απέρριψε η ελβετική δικαιοσύνη το αίτημα για άνοιγμα του  λογαριασμού Κανδαλέπα.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Γιατί απέρριψε η ελβετική δικαιοσύνη το αίτημα για άνοιγμα του  λογαριασμού Κανδαλέπα.

Πιστή στη νομολογία που ισχύει από το 2014 βάσει της οποίας δεν μπορούν να ικανοποιούνται δικαστικές συνδρομές που βασίζονται σε προϊόντα υποκλοπής, έμεινε η ελβετική δικαιοσύνη.

Με την απόρριψη του αιτήματος από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας για άνοιγμα του λογαριασμού του ζεύγους Κανδαλέπα, κουμπάρων του Γιάννου Παπαντωνίου, δείχνει να ακολουθεί την σχετική εγκύκλιο του Ελβετικού Υπουργείου Δικαιοσύνης προς τις εισαγγελικές αρχές της χώρας.

Έτσι μπαίνει φρένο  στις προσδοκίες των  ελληνικών αρχών που εκτιμούσαν ότι θα έβρισκαν την αφετηρία του 1,3 εκ. ευρώ που από τον λογαριασμό του ζεύγους κατέληξε σε αυτόν της Σταυρούλας Κουράκου.

Προσδοκίες που είχε δημιουργήσει η Εισαγγελία της Βέρνης όταν άναψε το πράσινο φως για να δοθούν τα στοιχεία του επίμαχου λογαριασμού και όταν στη συνέχεια το ελβετικό υπουργείο δικαιοσύνης ζήτησε να αναιρεθεί η αντίθετη απόφαση του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου.

Το Ανώτατο Δικαστήριο ωστόσο άφησε  μια χαραμάδα ανοιχτή στην Ελλάδα καθώς  δίνει τη δυνατότητα στην ελβετική εισαγγελία  να επανέλθει, ζητώντας περαιτέρω διευκρινίσεις  από την Ελλάδα για την προέλευση των στοιχείων.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ