Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Γιατί ο Ριχάρδος δεν «κυνηγάει» δικαστικά τους πρωταγωνιστές του «φιάσκου»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Γιατί ο Ριχάρδος δεν «κυνηγάει» δικαστικά τους πρωταγωνιστές του «φιάσκου»

«Δεν πρόκειται να κινηθώ νομικά εναντίον όσων με οδήγησαν στη φυλακή… Η απελευθέρωσή μου μετά από 12 μόνον ημέρες κρατήσεως αποδεικνύει την ενοχή μου ή την αθωότητά μου, δεν χρειάζεται να πω περισσότερα λόγια, όλο αυτό ήταν μια παραπλάνηση. Δεν θέλω να κατηγορήσω ανθρώπους. Οπωσδήποτε ψυχολογική βλάβη έχω υποστεί πολύ μεγάλη…».

Είναι τελικά τόσο μεγαλόψυχος ο γνωστός ενεχυροδανειστής Ριχάρδος;

Τη μία μέρα έβαζε διαφημίσεις χιλιάδων ευρώ επί 5λεπτο στην τηλεόραση για τα καταστήματά του σε όλη την Ελλάδα, και την επομένη γινόταν πεντάλεπτο βίντεο σε όλα τα δελτία ειδήσεων, κάθε μέρα, για την «λαθρεμπορία» χρυσού στην Τουρκία.

Από… εθνικός ενεχυροδανειστής, εθνικός κατηγορούμενος. Και ξαφνικά σε λίγες ώρες σκάει η βόμβα: Φιάσκο το κατηγορητήριο. Λαθρεμπορία στην εμπορική εξαγωγή μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, σύμφωνα με τη Σύμβαση της Τελωνειακής Ένωσης της ΕΕ με την γείτονα (όπως βεβαίωσε και η ΑΑΔΕ) δεν υπάρχει. Κι εκεί που η ανακρίτρια είπε να αποφυλακιστούν, η εισαγγελία δεν απάντησε, και απλά άφησαν μετά από μια βδομάδα (τσάμπα) φυλακής, το Δικαστικό Συμβούλιο να τους αποφυλακίσει.

Με εγγύηση 200.000 ευρώ για τον Ριχάρδο και άλλα τόσα για τον Τούρκο «συναρχηγό» ο οποίος προσπαθεί απεγνωσμένα να βρει τη χρηματική εγγύηση την οποία οι συνήγοροί του Παναγιώτης και Γιώργος Μιχαλόλιας , χαρακτήρισαν «εξοντωτική».

Και μετά από όλα αυτά έρχεται ο Ριχάρδος, που θα μπορούσε για πλάκα να πάει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο (υπάρχει και το τεκμήριο αθωότητας το οποίο εβλήθη ακόμα και από δήλωση του πρωθυπουργού εναντίον του πριν ακόμα ασκηθεί ποινική δίωξη), μας λέει τώρα «δεν θα κινηθώ νομικά».

Το βούλευμα

Ο Ριχάρδος όμως, και ο έμπειρος  συνήγορός του Αλ. Κούγιας, πέραν των άλλων διάβασαν προσεκτικά το βούλευμα με το οποίο διατάχθηκε η αποφυλάκισή του. Εκεί οι δικαστές και η εισαγγελέας που υπέβαλε την πρόταση (σε αντίθεση με τον Ριχάρδο) δεν εμφανίζονται καθόλου  μεγαλόψυχοι.

Το αντίθετο μάλιστα. Παρά το γεγονός ότι η αρμόδια αρχή λέει ξεκάθαρα πως δεν προκύπτει, εκείνοι επιμένουν (έστω και εμμέσως) και μάλιστα «ρίχνουν δίχτυα» ακόμα και για φοροδιαφυγή πριν καταλήξουν στο αυτονόητο: Πως πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι. Η στάση όμως αυτή γεννά προφανώς προβληματισμούς, καθώς θεωρείται δεδομένο πως ο Ριχάρδος είναι πλέον στο «στόχαστρο» των αρχών, οι οποίες έπεσαν σε τεράστια «γκάφα». Και επειδή το «βαθύ» κράτος δεν ξεχνά, ο Ριχάρδος θα κινηθεί ήρεμα, περιμένοντας το απαλλακτικό βούλευμα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ