Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Πέτρος Μαντούβαλος: Ο άλλοτε πετυχημένος δικηγόρος και παραλίγο υπουργός, σε ποινική και οικονομική δίνη

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πέτρος Μαντούβαλος: Ο άλλοτε πετυχημένος δικηγόρος και παραλίγο υπουργός, σε ποινική και οικονομική δίνη

«Ήμουν στο παραπέντε να γίνω υπουργός (…) δεν ξέρουν ότι αυτό που είναι να γίνει θα γίνει. Θα γυρίσω καβαλάρης γιατί δεν υπάρχει τίποτα εναντίον μου». Αυτό είχε δηλώσει συνομιλώντας με δημοσιογράφους ο ανεξάρτητος τότε βουλευτής, Πέτρος Μαντούβαλος, τον Δεκέμβριο του 2005, λίγο πριν την απολογία του ενώπιον του εφέτη-ανακριτή Ιωάννη Σίδερη, για εμπλοκή του στο αποκαλούμενο πρώτο παραδικαστικό κύκλωμα.

Το 2015, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον καταδικάζει σε ποινή φυλάκισης 4 ετών με 3ετή αναστολή για αυτή την υπόθεση και συγκεκριμένα για τη δωροδοκία του πρώην «δικαστή με τη μεζούρα», Ευάγγελου Καλούση. Ο ίδιος επέμενε και τότε πώς είναι αθώος.

Τέσσερα χρόνια μετά, στις 6 Φεβρουαρίου του 2019, το Τριμελές Εφετείο, του «ρίχνει» άλλη μία καταδίκη. Δεκατρία χρόνια κάθειρξη για δωροδοκία άλλου δικαστή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Την ίδια ημέρα, τα γραφεία του στον Πειραιά βγήκαν στο «σφυρί» για χρέη προς τράπεζες. Είχε προηγηθεί η απόφαση του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά να του αφαιρέσει τη δικηγορική άδεια.

Τελικά, ο Πέτρος Μαντούβαλος, από ό,τι φαίνεται δεν κατάφερε να γυρίσει καβαλάρης, αν και ακόμη επιμένει κατηγορηματικά ότι είναι αθώος και περιμένει την δευτεροβάθμια δίκη του για να το αποδείξει.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ