Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

«Ρασπούτιν»: Δικογραφία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για την ταυτότητά του;

NEWSROOM icon
NEWSROOM
«Ρασπούτιν»: Δικογραφία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για την ταυτότητά του;

Μια ποινική δικογραφία είχε σχηματιστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σχετικά με την ταυτότητα του αποκαλούμενου «Ρασπούτιν» , όπως διαφαίνεται από την επίσημη ανακοίνωση του αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου Γιάννη Αγγελή. Σύμφωνα με πληροφορίες η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου είχε διατάξει προκαταρκτική εξέταση με αφορμή μια καταγγελία ενός πολίτη, ο οποίος με επιστολή του είχε ζητήσει να ερευνηθεί το θέμα.

Αφορμή για την δικαστική ανακίνηση είχαν σταθεί δημοσιεύματα που αναφέρονταν σε τοποθετήσεις ‘κύκλων’ της εισαγγελέα Εφετών Ελένης Ράϊκου (πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς) η οποία αναφερόταν στο «πρόσωπο που αποκαλούσε Ρασπούτιν» και κινούσε τα νήματα για τα πάντα στη Δικαιοσύνη.

Η έρευνα ανατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και μάλιστα λέγεται πως εκλήθη να καταθέσει και η κα Ράϊκου. Η πορεία της έρευνας είναι άγνωστη, όπως προκύπτει από την τοποθέτηση του κ. Αγγελή:

«…στο εύλογο ερώτημα, ποιος τέλος πάντων είναι ο «πανίσχυρος κ. Ρασπούτιν» παρακαλώ τον συνάδελφό μου κ. Δασούλα, να αναζητήσει την πορεία και την κατάληξη της σχετικής ποινικής έρευνας που έχει διαταχθεί, από την κα Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Στο βαθμό πάντως που μου το έχει γνωστοποιήσει  (το όνομα) η κα Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου (όταν ήμουν το πλέον «αγαπημένο της παιδί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου» και οι απόψεις μας ταυτίζονταν, μέχρι βαθμού παρεξηγήσεως, ότι δηλαδή δεν ήμουν μόνο το αγαπημένο της, αλλά και το «υπάκουο παιδί της»), αυτός είναι μέλος της κυβέρνησης και έχει την δυνατότητα να διορίζει «παιδιά και νύφες» ατόμων που βρίσκονται στις ανώτερες βαθμίδες της δικαιοσύνης, «ενδεχομένως δε και ατόμων της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου»… Αναμένοντας το επόμενο (3ο εναντίον μου)  κτύπημα του «κ. Ρασπούτιν», επικαλούμαι προς απόδειξη της αλήθειας όλων των παραπάνω τα έγγραφα τα οποία αναγράφω στις από 7-1-2019 και 21-2-2019 αναφορές μου. Παρακαλώ επίσης τον διενεργούντα την έρευνα κ. συνάδελφό μου να καλέσει ως μάρτυρες την κα Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου  και τον κ. Υπουργό  Δικαιοσύνης και σε περίπτωση άρνησής των όσων αναφέρω παραπάνω  παραπάνω, να μας εξετάσει κατ΄ αντιπαράσταση».   

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ