Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Άγγελος Βουράκης: 14 εισαγγελείς και 42 πρωτοδίκες δεν κατάλαβαν ότι δεν υπάρχει λαθρεμπορία;

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Άγγελος Βουράκης: 14 εισαγγελείς και 42 πρωτοδίκες δεν κατάλαβαν ότι δεν υπάρχει λαθρεμπορία;

Από μέρα σε μέρα αναμένεται η αποφυλάκιση του γνωστού ενεχυροδανειστή και των άλλων 7 προσωρινά κρατούμενων, καθώς μετά την θριαμβευτική σύλληψη και την πρωθυπουργική ανακοίνωση στη βουλή η ανακρίτρια με την βοήθεια του Υπουργείου Οικονομικών κατάλαβε ότι δεν υφίσταται το αδίκημα της Λαθρεμπορίας.

Γράφει ο δικηγόρος Άγγελος Βουράκης*

Το μεγάλο ερώτημα όμως είναι πώς 14 εισαγγελείς και 42 δικαστές κατά την πολύμηνη αστυνομική έρευνα δεν κατάλαβαν ότι δεν υφίσταται το αδίκημα το οποίο ερευνούσαν. Και εξηγούμαι… Βασικό στοιχείο του κατηγορητηρίου είναι οι καταγεγραμμένες τηλεφωνικές συνομιλίες των κατηγορούμενων. Χρειάστηκαν 14 βουλεύματα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών προκειμένου να επιτραπεί η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.

Έπειτα λοιπόν από αίτημα της αστυνομίας, 14 εισαγγελείς εισηγήθηκαν θετικά και 42 δικαστές αποφάσισαν ότι πρέπει να επιτραπεί η παρακολούθηση αυτών των ανθρώπων. Ένα από τα βασικότερα στοιχεία που έπρεπε να εξετάσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, πριν επιτρέψει την καταστρατήγηση ενός θεμελιώδους ανθρώπινου δικαιώματος, αυτού της ιδιωτικότητας των συνομιλιών είναι το εάν υπάρχει βασιμότητα για το αδίκημα που διερευνάτε.

Πόση σημασία λοιπόν έχει αν υπήρχε εισαγγελέας που προΐστατο της αστυνομικής έρευνας, γεγονός το οποίο επικαλείται η αστυνομία και η εισαγγελία με διαρροές αρνείται, όταν η υπόθεση πέρασε από τα χέρια της δικαιοσύνης τόσες φορές;

*Δικηγόρος – Μέλος διοικητικού συμβουλίου Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ