Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Εισαγγελέας Παν. Παναγιωτόπουλος: Η καταδικασθείσα και ο σκληρός νόμος!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εισαγγελέας Παν. Παναγιωτόπουλος: Η καταδικασθείσα και ο σκληρός νόμος!

Την νομική του άποψη για την περίπτωση της καταδίκης σε 10ετή κάθειρξη της 53χρονης καθαρίστριας από το Βόλο η οποία  πλαστογράφησε το απολυτήριο του Δημοτικού για να εργαστεί ως καθαρίστρια, καταθέτει μέσα από τη σελίδα του στο facebook ο εισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος.

Ο γνωστός εισαγγελέας περιγράφοντας τα όσα ανέφερε η αιτιολογική έκθεση του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου χρήματος , ο οποίος θεσπίστηκε το 1950,   καταδεικνύει με σαφή τρόπο πως άλλη ήταν η βούληση του νομοθέτη στη μακρινή εκείνη εποχή: «Συνεπώς, ερμηνεύοντας το νόμο με βάση την ιστορική βούληση του νομοθέτη, μάλλον άλλα δικανικά συμπεράσματα έπρεπε να εξάγουμε!», αναφέρει ο έμπειρος εισαγγελέας. Αλλωστε , όπως θυμίζει, ο συγκεκριμένος νόμος προέβλεπε κατά το παρελθόν ακόμα και την ποινή του θανάτου.

Αναφέρει στην ανάρτησή του ο κ.Παναγιωτόπουλος:  

«Η κυρία καταδικάστηκε από το Δικαστήριο με βάση το νόμο 1608/1950.

Στην Αιτιολογική Έκθεση του οποίου διαβάζουμε ότι αυτός θεσπίστηκε για να κολάσει και τιμωρήσει λίαν αυστηρά (προέβλεπε μέχρι και την ποινή του θανάτου, διαζευκτικά με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης) τους καταχραστές του δημοσίου χρήματος, διότι κατά τους χρόνους εκείνους “νέαι καταχρήσεις αποκαλυπτόμεναι συνταράσσουν την κοινήν γνώμην” και “αδίστακτοι εγκληματίαι … επιδίδονται εις πράξεις λεηλασίας του δημοσίου πλούτου”, οι οποίες προσβάλλουν και την πίστη του ίδιου του Κράτους, αλλά “και τα συμφέροντα των βαρύτατα φορολογουμένων πολιτών”.

Και κατέληγε, ότι ενώ “τόσον αθώον αίμα εχύθη ….εις τον μαρτυρικόν μας τόπον, δεν νομίζομεν ότι πρέπει να υπάρξει οίκτος δια τους μέλλοντας να καταδικασθούν εις την εσχάτην των ποινών καταχραστάς”.

Συνεπώς, ερμηνεύοντας το νόμο με βάση την ιστορική βούληση του νομοθέτη, μάλλον άλλα δικανικά συμπεράσματα έπρεπε να εξάγουμε!”

Διαβάστε επίσης εδώ άλλες υποθέσεις με πλαστά πιστοποιητικά

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ