Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Νίκος Ελευθερόγλου: Ε, όχι και στις παρελάσεις!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Νίκος Ελευθερόγλου: Ε, όχι και στις παρελάσεις!

Το εάν πρέπει να γίνονται παρελάσεις με τον τρόπο που γίνονται είναι κάτι που μπορεί να το συζητήσουμε. Το να τις μετατρέπουμε όμως τα τελευταία χρόνια αντί για ημέρες γιορτής και τιμής για ανθρώπους που έδωσαν τη ζωή τους, για της πατρίδος την ελευθερία, σε ημέρες αποδοκιμασίας κατά πολιτικών και εφηρμοσμένων πολιτικών, είναι τεράστιο λάθος.

Γράφει ο δημοσιογράφος Νίκος Ελευθερόγλου

Οι παρελάσεις δεν είναι για να βγάζει ο κάθε πικραμένος την δίκαιη σε πολλές περιπτώσεις οργή του για όσα βιώνει. Είναι ξεχωριστές στιγμές του Έθνους, που έρχονται να μας υπενθυμίσουν, ότι πρέπει ενωμένοι να βαδίζουμε στα δύσκολα.

Οι παρελάσεις σίγουρα δεν είναι για να στήνουν κάποιοι επεισόδια, αλλά για να γυρίζει ο νους μας στις μεγάλες στιγμές του Έθνους μας. Οι παρελάσεις είναι για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να διδάσκονται οι νέοι, για το πως αυτός ο τόπος μπόρεσε να σταθεί στα πόδια του. Οι παρελάσεις δεν είναι για να κάνουν την εμφάνισή τους οι …κάθε λογής μαύροι στην ψυχή διεκδικώντας ο καθένας τα λεπτά προβολής που του αναλογούν στο δικό του μυαλό. Αντίθετα οι παρελάσεις είναι για να θυμόμαστε που μπορούν να μας οδηγήσουν τα άκρα. Οι παρελάσεις δεν είναι για να επιστρατεύονται χιλιάδες αστυνομικοί, για να προστατεύσουν τους εκάστοτε κυβερνώντες από την…αγάπη του λαού. Οι παρελάσεις είναι για να καμαρώνουμε τα παιδιά μας και για να γιορτάζουμε βρε αδελφέ. Οπως κάναμε παιδιά. Δεν είναι για να κάνει ο κάθε τάχα μου δήθεν ευαίσθητος τραμπούκος τη δική του παρέλαση.

Για αυτό τους λέμε έτσι αδελφικά: Ε όχι και στις παρελάσεις βρε παλικάρια.

Εχετε τόσες μέρες στη διάθεσή σας. Σεβαστείτε και κάτι σε αυτές τις εποχές που ζούμε. Ας μείνει η σημαία όρθια και ας γίνουμε όλοι παραστάτες. Αύριο ας ξανατσακωθούμε. Ας ξαναδιαμαρτυρηθούμε για τους πολιτικούς μας, τους οποίους εμείς ας μην βγάζουμε την ουρά μας απέξω, εμείς τους εκλέγουμε. Ας βγούμε και στους δρόμους εάν χρειάζεται.

Αλλά ας αφήσουμε τις παρελάσεις στην ησυχία τους. Αλλιώς ας τις καταργήσουμε ή να τις κάνουμε αλλιώς. Ως τότε χειροκροτείστε τα παιδιά μας και τους ανθρώπους που τη μνήμη τους τιμούμε.

*δημοσιογράφος-ιστορικός, διευθυντής σύνταξης εφημερίδα «δημοκρατία»

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ